avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... art. 278 indice 1 alin 8 lit b.....admitere partiala ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

art. 278 indice 1 alin 8 lit b.....admitere partiala si judecarea pe fond de acelasi complet

acesta este solutia:

Solutie: În temeiul art. 278 1 al. 8 lit. b cod procedură penală admite in parte plângerea formulată de petenta (date). Desfiinţează in parte rezolutia de scoatere de sub urmărire penală, respectiv de neincepere a urmaririi penale nr. ..... emisă la data de .....de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea şi rezolutia nr. ..... emisă la data de .... de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, in sensul ca: 1. Dispune schimbarea temeiului solutiei de scoatere de sub urmarire penala a invinuitului-intimat ..... cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de tulburare de posesie, prevazută de art 220 alin 1 si 2 c.p., din art 262 pct 2 lit a c.p.p. rap. la art 11 pct. 1 lit b) c.p.p. si art 10 lit d) c.p.p., in art 262 pct 2 lit a c.p.p. rap. la art 11 pct. 1 lit b) c.p.p. si art 10 lit b1) c.p.p., cu aplicarea art 181 c.p., art 90 c.p. si art 91 c.p. şi în consecinţă dispune aplicarea faţă de intimatul–învinuit ......a unei sancţiuni cu caracter administrativ – amendă în cuantum de 1000 lei. 2. Dispune schimbarea temeiului soluţiei de neîncepere a urmăririi penale fata de intimatul ...... cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de ameninţare, prevazută de art 193 alin 1 c.p., din art 228 alin 6 c.p.p. rap. la art 10 lit a) c.p.p., in art 228 alin 6 c.p.p. rap. la art 10 lit d) c.p.p. Mentine celelalte dispozitii ale solutiilor atacate. Solutia se comunica IPJ Ilfov – SCJSEO. In temeiul art 192 alin 1 pct 1 lit d si alin 5 c.p.p. obligă pe intimat la plata cheltuielilor judiciare către stat, in cuantum de 50 lei, iar restul cheltuielilor de 50 lei, potrivit art 192 alin 3 c.p.p. raman in sarcina statului. Definitiva. Pronunţată în şedinţă publică azi ...decembrie 2012.

Precizare: la primul termen ne-am judecat (dosarul de UP venit de la parchet, procedura de citare legal indeplinita, ambele parti prezente la apelul grefierului) si in mod evident completul de judecata nu s-a schimbat.
E legala solutia ?
eu am cerut 278 indice 1 alin 8 lit b si in subsidiar ..daca si daca ...lit. c.
exista vreun RIL in acest sens ??
problema concreta.....nu inteleg cum un judecator admite in parte cererea pe alin 8 lit b .....dar practic se pronunta pe alin 8 lit c (in contextul existentei RIL decizia XV/2006)
multumesc anticipat pentru orice lamurire si indrumare.

Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 10:56, 24 Aprilie 2013
stimate user 280366, in speta indicata de dvs solutia pare corecta tehnic procedural discutand. Adica a admis plangerea si a trimis la parchet inapoi dosarul pt a fi dispuse masurile corecte.
subiectul topicului deschis de mine era altul, respectiv ca a admis in parte plangerea mea si in loc sa trimita inapoi la parchet dosarul, judecatorul, acelasi (desi nu avea voie sa fie acealasi) a dat o solutie incorecta din punct de vedere al procedurii penale pentru ca in cazul meu rezolutia era de SUP nu de NUP.
Solutia este cat se poate de corecta si este data conform art 278 indice 1 lit b), nu c). Instanta nu a retinut cauza spre judecare ci a schimbat temeiul de drept al solutiei dispuse de procuror.
RIL-ul la care facea aceasta referire este Decizia 44/2008, cititi-o si va veti lamuri.
Instanta are dreptul sa schimbe temeiul de drept a solutiei si apoi trimite dosarul la procuror numai pentru a lua la cunostinta despre solutia instantei, aceasta este procedura.
Si instanta nu a schimbat incadrarea de la tulburare de posesie la vatamare corporala, este vorba despre art 18 indice 1, nu de art 181 Cp. Art 18indice1 face referire la pericolul social al infractiunii, acesta se aplica impreuna cu art 10 lit b indice 1, asa cum a facut instanta.

Doamna Olimpia, puteți sa-mi spuneți dacă, în situația arătată de mine mai sus, după ce acum o săptămână s-ar fi dat NUP de către judecători contra acelor 3 făptuitori, după ce 4 persoane nu și-au recunoscut semnăturile într-un act, nu trebuia sa se dea Începerea Urmăririi Penale, odată ce s-a dat sentința acum 4 luni în sensul asta ? Mai ales ca nu s-a retras plângerea și nu s-a făcut expertiza grafologica, pe ce baza s-a dat NUP, pt. ca la APEL judecătorii au spus clar ca ei sunt făptuitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata adys98 adys98 In urma cu aprox. un an , mai precis pe 13/02/2011 , a avut loc un scandal , in baruletul pe care-l detin . La izbucnirea conflictului , se aflau in ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale in caz de furt goggy goggy Buna ziua, Am sa fac un foarte scurt rezumat : in urma cu cateva luni, femeia pe care o aveam angajata pe post de menajera, mi-a furat din apartament 450 de ... (vezi toată discuția)