avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Facturi false
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Facturi false

Buna ziua,

Azi am primit o citatie la judecatorie pentru " cerere de realizare a procedurii ordonantei de plata" din partea unui case de avocatura care reprezinta o firma de bauturi alcoolice.
In spatele citatiei si a acestei cereri este atasata o factura de la firma de bauturi catre firma mea. Mentionez ca nu am cumparat niciodata asa ceva de la ei. Ei sunt firma de bauturi din brasov si eu firma de it din bucuresti si evident nu am avut niciodata nicio relatie comerciala/contractuala cu firma respectiva.
Am sunat avocatul care m-a dat in judecata si el mi-a zis ca fostul administrator se pare ca furat mult din firma acoperind cu facturi false si mi-a zis sa trimit o scrisoare la judecatorie si sa le explic asta.
Uitandu-ma pe procesele pe care firma de bauturi le-a mai avut in trecut am vazut ca au castigat o gramada de procese, aparent de acest gen.

Acum eu nu stiu ce sa fac. Mentionez ca nu am experienta judiciara. Sa fac ce mi-a zis avocatul? Sa angajez eu un avocat care sa mearga la proces. Sau sa fac plangere la politie ?

Ma gandesc ca o fi vreo schema prin care firma aia de bauturi impreuna cu avocatii respectivi scot bani pe baza unor facturi false, dar fiind numarul mare de procese castigate in trecut.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:34, 15 Decembrie 2012
Parerea mea... Cam "ciudat" mi se pare ce v-a spus avocatul celeilalte parti... O FACTURA NU TINE LOC DE CONTRACT. In locul dvs. sa fiu, as apela la un avocat.
Se practica de catre unii administratori ceea ce ati relatat Dvs. mai sus. Pentru acoperirea stocurilor vandute "la negru" deja incasate, emit facturi fictive pe numele altor societati, care apoi prin nedeclararea acestora ajung sa fie controlate de finante sau se ajunge la un proces, cum este si cazul de fata.

Este indicat sa va angajati avocat ca sa va aparati.
Daca ei castiga procese aiurea probabil ca veti fi si dvs. victima.

Plangerea penala trebuie gandita si folosita in favoarea dvs.
Acesta ar fi pasul doi daca asa va considera avocatul dvs.
Veti fi acuzat ca ati cumparat marfa pe care nu ati inregistrat-o in contabilitate si pe care nu ati declarat-o. De aceea castiga procese. Din vanzarea "la negru" declara si achita TVA pentru facturile fictive sau cumpara materii prime compensand TVA colectat cu TVA deductibil, le mai raman si ceva banuti in buzunare, dupa care ii dau in judecata pentru recuperarea banilor pe acei carora le-au "taiat" facturile. Nu-i neaparat nevoie ca formularele de facturi sa fie false.

Angajati-va un avocat, dar parerea mea este sa stati de vorba si cu contabilul firmei Dvs. pentru ca si acesta va poate ajuta cu reglementari fiscale in aceasta privinta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat bani din incasari si am facut facturi pe firme ce nu exista mariantimis mariantimis am lucrat la o firme de distributie la negru fara nimic nu am semnat nimic niciodata nu mia dat bani promisi si am luat din incasari si am facut facturi ... (vezi toată discuția)
poti fi acuzat de evaziune daca alta societate se foloseste de numele tau? mraflores mraflores As dori sa aflu si eu niste opinii legate de urmatorul fapt. O societate com este pusa in situatia de a explica existenta unor facturi emise catre o alta ... (vezi toată discuția)
Intrebare Atacant Atacant Este infractiune ?,se poate face plangere penala furnizarea de utilitati respectiv gaz,electrica,de companiile Eon tg.mures si electrica furnizare cluj fara ... (vezi toată discuția)