avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Multumesc anticipat celor ce pot sa-mi ofere cateva lamuriri: mama doreste sa dezbata succesiunea dupa singurul frate decedat acum 1 an.si 3 luni.Exista o persoana posesoare a certificatului de mostenitor, respectiv fiica (dintr-o casatorie anterioara) sotiei fratelui decedat ,care a mostenit in urma decesului mamei sale , partea cuvenita.Intrebarea mea este: ce sanse are mama in aceasta dezbatere a mostenirii (mentionez ca persoana cu certificat de mostenitor nu poate fi gasita , ea s-a prezentat doar acum 16 ani si a luat certificatul ) si in cat timp de la decesul unicului frate, ea poate sa faca dezbaterea mostenirii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:53, 15 Decembrie 2012
Daca exista mai multi mostenitori se pot gasi pentru proces.
Trebuie deschis proces.
Multumesc dl .avocat. Exista un termen limita in care se impune dezbaterea?
Ce legatura vedeti dvs intre faptul ca fiica sotiei a ridicat un certificat de mostenitor acum 16 ani si decesul fratelui de acum 1.3 ani ? Nici nu aveti de ce s-o cautati pe fata, din ce ziceti inteleg ca fratele nu a avut copii ( daca ar fi avut , legal, mama nu ar mai fi mostenit), parintii fratelui nu mai sunt in viata, asadar mama e singura mostenitoare a fratelui ei. A avut termen de 1 an pt a accepta succesiunea, iar de dezbatut o poate dezbate oricand.. dar mai bine mai devreme decat mai tarziu pt ca mai tarziu ( de 2 ani) va plati si impozit de 1 % din valoarea bunurilor mostenite.
Mama sa merga cu ce acte are la un notar de pe raza ultimului domiciliul al fratelui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc mult pentru raspuns. Din cate am aflat . unii spun ca in instanta si nu la notar. Dar oricum am primit un raspuns clar de la dv. Va doresc o zi buna!
Pai in instanta nu prea are ce sa faca pt ca nu are cu cine si de ce sa se judece :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate si succesiune GROOSA GROOSA Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea speta : Tatal si mama mea au o proprietate in or.B-S. Mama a decedat in anul 2009 iar fratele meu in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)