buna ziua am neaparat nevoie de ajutorul dvs
Am luat doua amenzi: prima acum doua luni la inceptul lunii oct iar cea de-a doua mai mare (300 ron , 6 pct) la inceputul lunii noiembrie 2012. Ambele amenzi nu au fost semnate si pana la aceasta data 15 dec 2012 nu au ajuns la mine.
putieti sa-mi spuneti exact ce spune legea referitor la cele 30 zile? se pot anula ? in ce fel ? cui trebuie sa ma adresez? amenda este destu lde mare si chiar nu as vrea sa o platesc
mentionez ca m-am interesat si punctele au fost puse in sistem in prezent am 11 puncte deci foarte aproape de a preda carnetul in conditiile in care nu conduc agresiv. exista posibilitatea revocarii si a punctelor ?
reglementarile privind inminarea procesului verbal de contraventie sunt urmatoarele:
1. procesul verbal se inmineaza direct contravenientului la momentul intocmirii
2. pv se transmite prin posta cu confirmare de primire in termen de 30 zile de la data intocmirii
3. se afiseaza la domiciliul contravenientului cu intocmirea unui proces-verbal in prezenta unui martor
daca una din aceste conditii a fost indeplinita procesul-verbal isi produce efectele, iar daca d-voastra nu ati intrat in posesia unei copii pierdeti dreptul de a achita jumatat din minnimul amenzii in 48 de ore, precum si faptul de a face contestatie in termen de 15 zile de la instiintare.
buna ziua, in primul rand va multumesc mult de tot pentru raspunsuri
mentionez: 1 la inmanare nu a fost semnat am refuzat semnarea, 2 pana in prezent nu a ajuns la mine nici un pv prin posta
nu stiu la ce se refera cel de-al treilea caz respectiv afisarea procesului verbal ( se aduce acasa se pune pe usa ? in ce sens se face afisarea? sau se face o comunicare primariei ?
pana acum nu am primit nici un pv, nu a fost nimeni la mine, insa punctele au fost inregistrate.
exista posibilitatea mai nou ca procesul verbal sa fie doar comunicat primariei ? sau trebuie neaparat sa mi se aduca la cunostinta ( ma gandesc sa nu fi gasit o solutie prin care sa nu fie nevoiti sa trimita pv dar totusi fapta sa-si continue cursul si implicit sa fiu amendat )