alisia a scris:
buna ma numesc andrea as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine la o problema am lucrat intr-o firma de confectii 3 ani si jumatate .in septembrie 2008 mi-am facut lichidarea de acolo avand toate cele 21 de zile de concediu efectuate. in momentul in care imi completa nota de lichidare mi sa spus ca trebuie sa platesc 7 zile de concediu si le- am platit. in octombrie 2008 ma-m angajat la o alta firma.intrebarea mea este cele 7 zile de concediu pe care le am platit ar trebui sa le primesc de la noua firma la care lucrez sau sa mi iau gandu de la ele ca am fost fraierita de celalta firma.va rog sa ma lamuriti. va multumesc
CO se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic. Pentru anul 2008, dvs trebuia sa beneficiati doar de 14 zile de CO aferent perioadei lucrate la societatea respectiva. În situaţia încetării contractului de muncă după efectuarea integrală a concediului de odihnă, salariatul în cauză are obligaţia de a restitui partea din indemnizaţia de concediu, corespunzătoare perioadei cuprinse intre data incetarii c.i.m. si sfarsitul anului calendaristic.
Intrucat ati efectuat tot CO aferent intregului an 2008, sunteti obligata a restitui aceasta diferenta pentru cele 7 zile de CO efectuat in plus. Aceste zile de CO se pot cere de la noul angajator , care are obligatia de a va da si indemnizatia de CO aferenta acestor zile.