avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre concediu

buna ma numesc andrea as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine la o problema am lucrat intr-o firma de confectii 3 ani si jumatate .in septembrie 2008 mi-am facut lichidarea de acolo avand toate cele 21 de zile de concediu efectuate. in momentul in care imi completa nota de lichidare mi sa spus ca trebuie sa platesc 7 zile de concediu si le- am platit. in octombrie 2008 ma-m angajat la o alta firma.intrebarea mea este cele 7 zile de concediu pe care le am platit ar trebui sa le primesc de la noua firma la care lucrez sau sa mi iau gandu de la ele ca am fost fraierita de celalta firma.va rog sa ma lamuriti. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 5 Februarie 2009
Daca aveati dreptul la cele 21 de zile legale de ce vi s-au retinut 7 zile?ati avut mai mult concediu?
Intradevar, daca ati efectuat 21 de zile de concediu de odihna, adica tot concediul pentru anul 2008 si ati plecat in sempembrie trebuia sa achitati 7 zile de concediu. Insa si noul angajator trebuia sa ve dea 5 zile de concediu. Iar daca luna septembrie nu ati muncit, atunci ati pierdut 2 zile.
Din post nu se intelege daca acest concediu a fost efectuat pt.2008(sau nu am inteles eu).Daca ati efectuat concediul pe 2008 desi nu ati lucrat tot anul, atunci trebuiesc platite diferentele, in conditiile in care v-ati incasat indemnizatia de concediu de odihna integral.Firma unde v-ati angajat va va plati concediul in functie de cat ati lucrat la ea.
alisia a scris:

buna ma numesc andrea as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine la o problema am lucrat intr-o firma de confectii 3 ani si jumatate .in septembrie 2008 mi-am facut lichidarea de acolo avand toate cele 21 de zile de concediu efectuate. in momentul in care imi completa nota de lichidare mi sa spus ca trebuie sa platesc 7 zile de concediu si le- am platit. in octombrie 2008 ma-m angajat la o alta firma.intrebarea mea este cele 7 zile de concediu pe care le am platit ar trebui sa le primesc de la noua firma la care lucrez sau sa mi iau gandu de la ele ca am fost fraierita de celalta firma.va rog sa ma lamuriti. va multumesc

CO se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic. Pentru anul 2008, dvs trebuia sa beneficiati doar de 14 zile de CO aferent perioadei lucrate la societatea respectiva. În situaţia încetării contractului de muncă după efectuarea integrală a concediului de odihnă, salariatul în cauză are obligaţia de a restitui partea din indemnizaţia de concediu, corespunzătoare perioadei cuprinse intre data incetarii c.i.m. si sfarsitul anului calendaristic.
Intrucat ati efectuat tot CO aferent intregului an 2008, sunteti obligata a restitui aceasta diferenta pentru cele 7 zile de CO efectuat in plus. Aceste zile de CO se pot cere de la noul angajator , care are obligatia de a va da si indemnizatia de CO aferenta acestor zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la concediu de odihna? karla_adz karla_adz M-am angajat pe 19 noiembrie 2008 la o firma....am dreptul la concediu de odihna aferent perioadei lucrate pana la sfarsitul anului ( 31.12.2008) ? si daca da ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat oroles2010 oroles2010 Buna ziua! M-am angajat pe 13 februarie la o firma din Romania cu CIM, legal. In primul an de lucru nu prea am primit concediu de odihna cuvenit, deoarece ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de ohihna valcris valcris Buna dimineata. Am angajat la firma unde lucrez o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 25.08.2011. Cate zile de ... (vezi toată discuția)