avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa poluare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa poluare

Cum as putea sa nu mai pierd un termen de judecata pentru cererea de chemare in garantie formulata de ANAF, astfel incat la primul termen sa se discute fondul ?
Sa formulez actiunea de restiturie impotriva ANAF si Administratia fondului pentru mediu ?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 10:12, 18 Decembrie 2012
Daca in actiunea principala ati chemat in judecata ANAF prin AFP, solicitati chemarea in garantie a fondului de mediu.
Astfel, ANAF nu poate sa mai solicite un nou termen.
Pentru respectarea principiilor contradictorialitatii si al dreptului la aparare se mai acorda un termen, indiferent ca reclamantul sau parata formuleaza cerere de chemare in garantie sau chemati in judecata ANAF sau AFM, pentru citarea in cauza a chematei in garantie.
Judecarea pe fond in astfel de situatii se poate face si la primul termen de judecata, cand instanta se paote pronunta.
Exista jurisprudenta in acest sens.

Dosare
Informaţii detaliate despre dosar

Numãr unic dosar: ...................
Înregistrat în data de: 1...................
Obiect dosar: pretentii
Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Fond
Părţi: ........................... : Reclamant
ANAF-DGFP-AFP : Pârât
AFM : Pârât
CÃI DE ATAC:

Pagina 1

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
22/11/2012 Admite cererea
Solutie: Hot. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a AFM. Admite acţiunea.
Pagina 1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere chemare in garantie Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G mi-a invederat instanta sa precizez daca chem in judecata in calitate de parata AFM..pai nu cerere de chemare in garantie ? cum sa fac? sa o fac separat sau sa ... (vezi toată discuția)
Introducerea in cauza a unui nou parat - agentia fondului de mediu silvian85 silvian85 Buna ziua! Spre rusinea mea am introdus actiunea in vederea restituirii taxei speciale de poluare achitata pentru inmatricularea unui autovehicul in Romania, ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto jacquelline jacquelline Am dat in judecata DGFP si Directia de inmatriculari auto in vederea inmatricularii unui autoturism fara plata taxei auto. Intr-un final, deoarece termenul de ... (vezi toată discuția)