Prin raport de constatare medico-legala se întelege actul întocmit de medicul legist lasolicitarea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata si care cuprinde date privind constatarea efectuata.
Constatarea medico-legala se efectueaza în situatiile prevazute la art. 112 si 114 din Codul de procedura penala;
a) prin certificat medico-legal se întelege actul întocmit de medicul legist la cererea persoanelor interesate si care cuprinde date privind examinarea medico-legala;
Raportul cuprinde
1)antetul, stampila si numarul de înregistrare al institutiei de medicina legala în care a fost efectuata si seînregistreaza în registrul de evidenta.
2) Copiile de pe raportul de expertiza sau de constatare medico-legala se arhiveaza pe o perioada nedeterminata.
3) Raportul de expertiza sau de constatare medico-legala, precum si certificatul medico-legal se semneaza de toti cei care au participat la întocmirea lui. Opiniile divergente se consemneaza în cuprinsul raportului sau al certificatului medico-legal, separat si motivat.
4) În cazul în care evolutia leziunilor mentionate la prima expertiza apar date medicale noi, complicatii sau sechele, actele medico-legale se pot completa sau modifica numai de catremedicul legist care a efectuat prima expertiza.
Mai multe date le puteti gasi la urmaturul link
[ link extern ]