Ieri am pus in aplicare o executare silita pentru un drum de servitute. Cei executati au spus ca nu vor lasa pe nimeni sa treaca si nu vor indeparta obstacolele de pe terenul pe care s-a creeat servitutea.
Care ar fi pasii urmatori? Somatie, notificare, plingere penala?
Daca deja ati angajat un executor pentru aceasta executare silita, acesta va sti ce are de facut.
Urmeaza incuvintarea executarii la instanta, apoi somatie, iar in final executarea propiuzisa.
Chiar daca cei care au fost obligati de instanta de judecata sa asigure loc de trecere,se opun la executare,executorul judecatoresc cu scopul materializarii hotararii judecatoresti detine autoritatea si competenta sa solicite inclusiv implicarea organelor de politie
ieri am fost cu executorul si expertul topo care a efectuat masuratorile si cu care am identificat cu exactitate locul. S-au pus țăruși si s-au marcat punctele asa cum erau ele pe planul care faca parte din hotarirea judecatoreasca. Executorul a chemat si politia. In final pe procesul verbal incheiat cu aceasta ocazie, cei executati au spus ca nu imi vor permite sa trec. Portiunea de drum peste care s-a instituit servitutea este blocata de dfeva fiare vechi si de doi copaci pe care refuza sa le indeparteze.
In acest caz, este vorba chiar de o infractiune, drept perntru care va sfatuiesc sa luati legatura cu organele de politie, cu sesizarea penala de tulburare de posesie.