buna ziua...lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un anumit oras din Romania..ce vreau sa va intreb este care este de fapt programul de lucru? per exemplu..in mod normal esti pontat 8 ore pe zi dar efectuam 8 ore in strada plus timpul petrecut la sectie si plus timpul de a ma deplasa in post si inapoi la sectie..nu de alta dar eu sunt platit 8 ore si de fapt am arma timp de 10 ore la mine..nu ar trebui de fapt sa fiu platit pentru timpul in care am arma la mine? daca punem cate 2 ore in fiecare zi la 22-23 de zile lucratoare se aduna inca cel putin de fapt macar 40 de ore de munca care nu sunt platite .ce pot face in cazul acesta si cum sa contest? va multumesc anticipat pentru raspunsurile acordate
Eu vad problema asa : lucrati 8 ore / zi dar serviciul se face cu armamentul din dotare pe care trebuie sa-l ridicati dintr-un anumit sediu. Practic, in drumul de la domiciliu spre post treceti sa ridicati armamentul, la fel si la sfarsitul programului. Partea asta in opinia mea nu reprezinta ore suplimentare, fiind deplasarea spre locul de munca. Daca la sediu trebuie sa ramaneti pentru alte probleme (instruiri, declaratii, cercetare, etc) atunci putem vorbi de ore suplimentare.
Deplasarea spre si de la locul de munca nu este considerata munca suplimentara ... in sectorul bugetar, munca suplimentara nu este platita ci compensata cu zile libere platite.
Legea nr.283/2011:
Art. 7
(1) In anul 2012, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
......
am inteles asta..dar uite cum e treaba..eu plec de acasa la 12.30 per exemplu..la 13.30 e obligatoriu sa fiu la sectie pt instructaj ora la care iau si armament..la 2 trebuie sa fiu in teren..lucrez pana la ora 22 si dupa trebuie sa ma duc inapoi la sectie unde pana acolo mai fac 40 de minute. si abia de acolo plec acasa unde ajung la 23.30...deci eu sunt normal la lucru de la 14-22 dar eu de fapt am avut armament 9 ore si jumate aproape..
Din ceea ce ati scris, inteleg ca programul dvs este 13,30-22, adica 8,5 ore in care probabil aveti o pauza de masa inclusa de jumatate de ora. Deci, fara ore suplimentare.
Daca trebuie sa va prezentati la 13,30 pentru instructaj si la 14 sunteti in teren, nu va impiedica nimic ca la 22 sa fiti inapoi la sediu. Exclud varianta unui post fix de paza deoarece de la 13,30 la 14 ar trebui sa faceti instructajul si sa ajungeti si la post iar la intoarcere faceti 40 de minute numai pe drum.
Exista vreo prevedere legala care va interzice sa purtati armanentul mai mult de 8 ore/zi ? ... totusi accidentul suferit în timpul deplasarii de la sediul persoanei juridice sau de la adresa persoanei fizice la locul de munca sau de la un loc de munca la altul, pentru îndeplinirea unei sarcini de munca este considerat accident de munca...
Deplasarea de acasa spre locul de munca si invers nu este inclusa in timpul normal de munca ... dvs sugerati ideea ca timpul pe care-l petreceti pe drum sa fie inclus in timpul normal de munca sau sa fie considerat munca suplimnetara .. in aceste situatii, nu prea aveti ce face intrucat nu exista cadrul legal pentru asa ceva .
Program de lucru
necro30lc
buna ziua...lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un anumit oras din Romania..ce vreau sa va intreb este care este de fapt programul de lucru? per ... (vezi toată discuția)