buna ziua...lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un anumit oras din Romania..ce vreau sa va intreb este care este de fapt programul de lucru? per exemplu..in mod normal esti pontat 8 ore pe zi dar efectuam 8 ore in strada plus timpul petrecut la sectie si plus timpul de a ma deplasa in post si inapoi la sectie..nu de alta dar eu sunt platit 8 ore si de fapt am arma timp de 10 ore la mine..nu ar trebui de fapt sa fiu platit pentru timpul in care am arma la mine? daca punem cate 2 ore in fiecare zi la 22-23 de zile lucratoare se aduna inca cel putin de fapt macar 40 de ore de munca care nu sunt platite .ce pot face in cazul acesta si cum sa contest? va multumesc anticipat pentru raspunsurile acordate
NU timpul dintre deplasarea la servici si inapoi acasa ci timpul deplasarii ce dureaza o ora de la sectie spre postul unde faci 8 ore efective in el si inca o ora inapoi spre sectie apoi abia putand sa pleci spre casa..sa va zic de ce va intreb..la politia romana..ei au 8 ore in total de munca cu tot acel timp petrecut pentru deplasarea in si inapoi din postul unde executa munca..si ma interesa articolul de lege cu care as putea face sa fie la fel ca si la ei doarece toti lucram in servici de ordine si liniste publica si programul cu care suntem pontati fiind de 8 ore..
Legea 155/2010 nu reglementeaza situatia expusa de dvs ... insa daca facem o analogie a notiunii timpului de munca data de Codul Muncii, atunci timpul de munca reprezinta timpul pe care salariatul îl foloseşte pentru îndeplinirea sarcinilor de munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale.
uitati un exemplu..de exemplu politia romana in timpul celor 8 ore de munca face si instructajul si deplasarea in si din post in orice zona a orasului in care este necesara prezenta acestora..de ce la noi nu poate fi la fel si ne tine 30 de minute la sectie pentru instructaj...30 de minute drumul in post..inca 8 ore in post..inca 30 de minute drumul inapoi spre sectie..nu e mai mult de 8 ore timpul in care ma aflu la dispozitia angajatorului?
Program de lucru
necro30lc
buna ziua...lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un anumit oras din Romania..ce vreau sa va intreb este care este de fapt programul de lucru? per ... (vezi toată discuția)