avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire si alte violente

In data de 28.12.2008 fratele meu de 18 ani a fost atacat de 4 indivizi presupunem minori.Are 15 zile de spitalizare si certificat medico-legal.Pe unul dintre ei l-a vazut si l-a recunoscut.Am depus plangere la politie avand martora fata ce il insotea pe fratele meu in momentul cand a fost agresat.Individul care l-a agresat este chiar fostul prieten al fetei care o ameninta o urmarea si ii aducea tot felul de injurii. Fata a dat si ea declaratie dar de frica acestui individ nu a mai spus ca l-a recunoscut.Politia a spus ca vor cere testul poligraf pentru ca nu sunt alte dovezi dar ca nici acest test nu`i va dovedi vinovatia. Ce s-ar putea face in acest caz?Individul amenintase in sectia de politzie ca il va da in judecata pe fratele meu(politaiul facand un comentariu aparte "aici s-a dat de gol ca ascunde ceva venind asa de sifonat").Este posibil ca fratele meu din victima acestui nenorocit sa devina vinovat?
Astept un raspuns.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 13:44, 5 Februarie 2009
Certificatul medico-legal are atesta ingrijirile medicale trebuie coroborat cu aalte probe, inclusiv declaratii de martori, recunoasteri din grup etc. pentru a stabili vinovatia celor implicati
Nu va speriati.Daca prietena fratelui dvs.ar depune marturie in care il mentioneaza pe respectivul ca unul dintre autori,lucrurile se vor aranja.Apoi ,mai exista testul pligraf.Dar neaparat prietena fratelui dvs.sa-si invinga frica si sa-l indice pe respectivul ca autor.
O exista testul cu poligraphul dar il poate refuza. Ca doar nu este obligatoriu. Si unde mai pui ca nu este nici mijloc de proba, nu-i asa Andy?
andymaurul a scris:

Nu va speriati.Daca prietena fratelui dvs.ar depune marturie in care il mentioneaza pe respectivul ca unul dintre autori,lucrurile se vor aranja.Apoi ,mai exista testul pligraf.Dar neaparat prietena fratelui dvs.sa-si invinga frica si sa-l indice pe respectivul ca autor.

Va multumesc pentru sfaturi,dar daca fata aceasta ar depunde si ea la randul ei plangere pentru amenintarile ce le-a primit si le primeste in continuare de la acest individ?Ea are martori impotriva lui, ar ajuta cu ceva cazul nostru?

Nu stiu ce sa mai fac... ma mira indiferenta..organelor de stat in astfel de cazuri la noi inRomania,( eu locuiesc in Germania) ,dar cazuri de genul sa vina cineva din senin sa te pocenasca in asa fel incat sa trebuiasca sa fi operat si... pur si simplu... pe nimeni.. nu intereseaza ...
Este de netagaduit ca ar ajuta foarte mult in cazul in care prietena fratelui dvs.ar arata anchetatorilor,si mai mullt,proband cele aratate,precum ca este amenintata in continuare de respectivul.Daca veti proceda asa,o sa observati cat de repede se misca lucrurile.

Alte discuții în legătură

6 indivizi s-au luat la bataie cu fratele meu. Tincuta2102 Tincuta2102 Buna ziua, aseara eram cu alti 5 prieteni printre care si fratele meu la gara, povesteam cand un grup de indivizi au trecut pe langa noi, eu eram in masina cu ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala alina_sorina19 alina_sorina19 Buna,fratele meu a fost amenintat mai demult de un baiat si acum cateva seri l-au asteptat si l-au batut.A ajuns la spital cu fractura de maxilar(i l-au ... (vezi toată discuția)
Amenintare Jonny93 Jonny93 Buna ziua, as dori sa va intreb in ce mod s-ar putea rezolva o problema. O prietena a avut un iubit cu care la inceput s-a inteles bine, dar cu timpul ... (vezi toată discuția)