avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare

Buna ziua, as dori sa va intreb in ce mod s-ar putea rezolva o problema. O prietena a avut un iubit cu care la inceput s-a inteles bine, dar cu timpul acesta a devenit tot mai gelos, fara niciun motiv intemeiat pana cand intr-o zi a lasat-o pe fata cu un ochi vanat ( nu si-a scos certificat medico-legal). Ea a mai continuat relatia o scurta perioada, de frica, dupa care a plecat in Anglia. Cand s-a intors fostul ei iubit statea toata ziua in fata blocului si o pandea, bineinteles ca nu ca sa-si ceara scuze, pana cand s-a plictisit! A facut rost de numarul ei de telefon si a sunat-o pe la o bucata de noapte, ea era singura in camera ei si a inregistrat convorbirea, (convorbirile de fapt) in care acesta o facea in tot felul si a amenintat-o ca daca isi gaseste pe alcineva o s-o omoare pe ea pe noul ei iubit si pe parintii acesteia, si-a schimbat nr. de telefon, si acesta iar statea mereu la intrarea in bloc. Aceasta vrea sa se mute din oras la viitorul ei sot, insa ii este frica de ce i-ar putea face parintilor ei fostul ei iubit, Si ar fsi ar vrea sa stie ce rezolvare ar avea aceasta situatie si care sunt pasii si urmarile acestora deoarece il crede in stare sa-si tina "promisiunea" facuta la telefon, nu in totalitate dar o bataie ar puteasa le dea parintilor si nu stie in ce fel sa actioneze ca e o sabie cu doua taisuri, ori exista o solutie, ori mai bine renunta sa nu puna mai mult gaz pe foc decat e deja.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 10:59, 4 Septembrie 2009
Singura solutie viabila din punctul meu de vedere este sa faca plangere penala pentru amenintare impotriva individului respectiv! Nu poate sa stea toata viata in stresul ca intr-o zi acel individ ii va lua la bataie parintii!B-)
Odata facuta plangerea penala , respectivul va fi chemat la politie si va fi audiat . Proba audio este foarte buna , eventual pot fi adusi si martori care sa certifice faptul ca a fost batuta! Indiferent de rezultatul cercetarilor oricum individul se va feri sa mai "actioneze" intrucat va fi evident ca toate banuielile politie in cazul vreunui incident se vor indrepta automat asupra lui!
Martori ar fi, insa nu cred se baga nimeni, deoarece individul e de etnie rroma, si prin zona pe aici astia umbla in gasti, si are si el una de vreo 50 de insi, si in ultima vreme si-au facut o reputatie... ca au multe incidente de acest gen, cu batai pe la discoteci prin baruri si in toate locurile posibile. Si in caz ca Doamne fereste, se intampla ceva, ce ar risca el daca pana la urma bate pe cineva cat sa-l bage cateva zile in spital? Ca nu e mai mult de pedepsire cat e de prevenire.
Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Jonny93, utilizator
Mesajul dvs seamana izbitor cu cel postat de catre ,eventual prietena dvs Desi mesajul la-ti intitulat amenintare, in cuprins a-ti relatat aspecte care se incadreaza si la vatamare corporala.Aspectul ca prietena nu a scos certificat medico legal este in defavoarea acesteia.
Pentru a demara la posibile actiuni cu scopul a preveni eventuale ,posibile manifestari agresive viitoare din partea fostului,intai si intai ,prietena trebuie sa depaseasca zona de "il crede in stare sa-si tina promisiunea facuta la telefon" In situatia in care prietena apreciaza ca fostul reprezinta prin comportament un real pericol inclusiv fata de parintii sai,se impune sesizarea organelor de politie in raza careia locuiesc acestia,aducerea la cunostiinta a situatiei sustinuta si probata cu probe si martori.
Mai exista varinta in care,fostul prieten ,poate renunta a se razbuna pe parintii prietenei dvs,in situatia in care va constata ca aceasta s-a maritat .
Cum ce risca? Risca ani buni de inchisoare!
PLus ca fiind de etnie tiganeasca nu ii va conveni cu certitudine cand va fi chemat pentru audieri la politie! Imaginati-va ca va atrage atentia asupra lui si cetatenii cu preocupari infractionale nu doresc in genere acest lucru!B-)
Asta este cea mai buna prevenire! Plangerea la politie!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Subiectul se incadreaza si la vatamare corporala, intradevar, insa fara un certificat medico-legal nu putem dovedi acest lucru si nu am insistat pe acest aspect.

Alte discuții în legătură

Fostul iubit ma ameninta! anamaria18 anamaria18 Buna! Am 18 ani. De cateva zile m-am despartit de iubitul meu iar acum imi vorbeste foarte urat, ma injura ma face in tot felul, ma ameninta ca are el grija de ... (vezi toată discuția)
Lovita, injurata, amenintata angelrain angelrain buna.am sa scriu scurt ca am vazut ca asa se practica pe aici.am fost lovita injurata si amenintata de catre un individ pe care il cunosc in fata usii lui pe ... (vezi toată discuția)
Divort anca33a anca33a Buna ziua Ma numesc Maria si sunt la a doua casatorie si se pare la al doilea divort.Sotul meu este tigan iar eu romanca dar nu asta e problema ci faptul ca ... (vezi toată discuția)