avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie cu pagube materiale, fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie cu pagube materiale, fara victime

Buna ziua,
Sunt pagubit intr-un accident de circulatie produs in data de 7 dec 2012. Pe E60, vinovatul a lovit un caine, a intrat pe contrasens si m-a tamponat frontal. Nu au fost victime (in afara de caine). Am deschis dosar de dauna dar societatea de asigurari la care vinovatul detine RCA incearca sa traga de timp (posibil 3 luni) motivand efectuarea de cercetari (art .36 / Ordin 14/2011 al CSA). In acest timp eu sunt pieton si autovehiculul se deterioreaza.
Intrebare: Pot sa-l chem in instanta pe vinovat pentru recuperarea pagubelor inainte sa primesc raspunsul asiguratorului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vartute , utilizator 19:59, 16 Decembrie 2012
Cele trei luni prevazute in lege pentru asigurator nu va impiedica sa actionati in instanta atat pe vinovat cat si pe asigurator sa va recuperati paguba. Problema e ca si acolo va trebuie rabdare si bani pentru a castiga un astfel de litigiu. Durata e mai mare de trei luni, insa, daca simtiti ca asiguratorul va respinge plata dosarului pe cale amiabila, practic nu veti avea o alta varianta de a recupera paguba.
Pasi necesari:
- Invitatia la conciliere, potrivit art.720-1 c.p.c.;
- actiune civila deschisa atat impotriva asiguratorului cat si a celui vinovat, acesta din urma in calitate de intervenient fortat, potrivit disp. L.136/1995;
-sa va asigurati ca detineti suficiente p[robe in dovedirea actiunii si sa prevedeti , prin cererea initiala ca instanta sa dispuna obligarea asiguratorului sa depuna intreaga documentatie intocmita imediat dupa accident;
- sa solicitati o expertiza tehnica auto ( pe care o veti achita dvs.)prin care sa se stabileasca cum s-a produs accidentul si cat trebuie sa plateasca asiguratorul;
-sa solicitati recuperarea atat a daunei la vehicul cat si perioada de neutilizare, avand grija sa dovediti ca ati folosit alte mijloace de transport care va erau absolut necesare in desfasurarea activitatilor dvs. curente ;
- sa solicitati plata daunei, dobanzi si penalizari+ cheltuieli efectuate cu taxa de timbru, onorarii avocat si expert tehnic.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse de castig am, daca dau in judecata un aigurator care refuza plata unor reparatii la masina pe rca? elirossonero elirossonero Buna ziua, In urma cu aproximativ o luna am fost implicata intr-un accident usor cu cateva daune, in care nu am fost vinovata. Am incheiat cu soferul ... (vezi toată discuția)
Pe cine dau in judecata ? doberv doberv daca x loveste cu masina o alta masina iar cei de la asigurari spun ca nu sunt de acord cu plata daunei deoarece dinamica accidentului contrazice versiunea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurare cristinamihai cristinamihai Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In ziua de 16.06.2010 circuland regulamentar cu autoturismul personal ... (vezi toată discuția)