avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura pentru vanzarea unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura pentru vanzarea unui imobil

Buna ziua,
In anul 2008, la vanzarea unui imobil, s-a facut o procura prin care sora mea ma imputerniceste sa vand partea ei din imobil (detinem impreuna cu mama mea o cota parte din acesta) Tranzactia nu s-a mai efectuat atunci (lipsa clienti,etc)insa acum am reusit sa gasim un client cu care am demarat actele pentru vanzare. Intre timp noi am preschimbat cartile de identitate care apareau in procura.
Intrebarea mea este daca mai este valabila procura ca si termen (pe ea nu este trecuta decat data eliberarii), si daca se poate incheia un antecontract pe baza vechii procuri desi cartile de identitate s-au schimbat(se poate face un act care sa tina loc de noua procura pana la sosirea ei sau sa specificam de schimbarea cartilor de identitate)
Sora mea este in Germania, iar noua procura ajunge abia joi, dar antecontracul ar trebui sa il facem pana cel tarziu miercuri ca banca sa poata inainta actele(Imobilul va fi luat prin Prima Casa si ca sa finalizeze dosarul anul acesta trebuie pana miercuri facut antecontractul)
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
alexandrumartyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:28, 16 Decembrie 2012
In mod normal. procura este valabila pana la revocarea ei de catre cel care a dat-o. Practic nu s-a schimbat decat o serie si nr de carte de identitate, restul datelor personale fiind aceleasi.

Insa avand in vedere situatia dvs, in speta implicarea bancii s-ar putea sa intampinati ceva probleme.

Poate incheiati cu acea procura antecontractul si ulterior contractul in baza noii procuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de vanzare ContSters172999 ContSters172999 Nu stiu daca am gresit sectiunea; imi cer scuze daca este asa. Va rog sa ma ajutati cat se poate de urgent cu o opinie... Am rugamintea sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Ajutooor !!! dorin2007 dorin2007 pentru vanzarea unui imobil,unul dintre mostenitori a imputernicit alt mostenitor(sora lui) pt a se putea semna vanzarea imobilului in absenta acestuia(pt ca a ... (vezi toată discuția)
Notar care blocheaza o tranzactie din lipsa de drept de semnatura nataliaz nataliaz Buna ziua Am contactat un notar in vederea incheierii si autentificarii unui contract de vanzare-cumparare imobil. La data la care am depus actele si cerut ... (vezi toată discuția)