avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... notar care blocheaza o tranzactie din lipsa de drept ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

notar care blocheaza o tranzactie din lipsa de drept de semnatura

Buna ziua

Am contactat un notar in vederea incheierii si autentificarii unui contract de vanzare-cumparare imobil.
La data la care am depus actele si cerut sa se demareze demersurile pt incheierea contractului ni s-a comunicat ca notarul respectiv doreste sa se asocieze cu un altul si au depus actele pt aceasta. Dar pana soseste acel ordin de asociere se poate face tranzactia, deoarece nu v-a sosi in acea saptamana ordinul respectiv.
Luni am depus actele, urmand ca miercuri sa obtina extrasul CF de autentificare , iar joi actele sa poata fi semnate si tranzactia facuta.
Joi am avut surpriza neplacuta sa fim anuntati ca a sosit ordinul de asociere si nu pot semna actele ca nu au drept de semnatura pana pe miercurea urmatoare.
Miercuri, adica azi, inca nu au drept de semnatura :(.

Ce ma sfatuiti sa fac pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare ? Clientul trebuie sa plece din tara si e tinut in loc de aceasta situatie.
Am inteles ca daca au cerut extras de autentificare acesta blocheaza Cartea funciara pt 10 zile.

multumesc
Trebuia de la inceput sa mergeti la alt notar.Cel care preaca sa lase o procura speciala la notar pentru a fi reprezentat , mergeti la alt notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces cartea funciara maaruaa maaruaa Buna ziua, Vrau sa vand apartamentul detinut in proprietate si notarul a solicitat un extras cf de autentificare, Cf fiind colectiva (ansamblu nou de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate extras de carte funciara pentru autentificare Vranceanud Vranceanud Anul trecut pe 10 noiembrie am cumparat o garsoniera, dar extrasul de carte funciara cerut de notar purta data de 2 noiemvrie. Dupa cate stiu, valabilitatea ... (vezi toată discuția)
Cine poate cere extras de carte funciara? kikison kikison Buna, Am o prietena, care domiciliaza in provincie si care a facut un antecontract acum vreo luna - este proprietara unui apartament - iar cumparatorul a ... (vezi toată discuția)