avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante catre asociatia de propritari achitate la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante catre asociatia de propritari achitate la sfarsitul anului

daca un propritar restant la plata sumei de 3.215 lei si o penalitate aferenta ei, achita
aceasta restanta in aceasta luna(decembrie 2012)poate fi scutit de plata penalitatilor?
Cel mai recent răspuns: valcoh50 , utilizator 14:50, 16 Decembrie 2012
Nu poate fi scutit de plata penalitatilor!!!
exista o (O.U.G,)sau H.G. care reglementeaza aceasta situati nu-i cunosc nr.
A existat legea 175/2010 cu un articol in care se spunea ca daca principalul (cotele) sunt achitate in rastimpul iulie 2010 - iulie 2011, daca venitul mediu pe membru de familie era sub 1000 lei si daca suma restanta era platita in intregime, asociatia putea scuti de penalitati.

Acel articol din lege a fost valabil numai pana in iulie 2011.
Deci acum nu mai exista posibilitatea de a fi scutit de penalizari, decat prin negociere directa cu conducerea asociatiei, dar fara ca aceasta sa fie obligata printr-un act normativ sa si accepte.
va multumesc pentru raspunsuri sunt lamurit deplin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege privind penalitatile de intretinere Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care scuteste de penalitati la intretinere ( asociatia de proprietari ) persoanele fizice care au ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere robert2002 robert2002 am inteles ca, daca se achita restantele la intretinere se sterg penalizarile imi puteti spune in baza carui act normativ se poate face acest lucru? (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)