avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarea
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea

In baza CIM poate fi eliberata adeverinta pt. reducerea varstei de pensionare?
Cui trebuie sa solicit eliberarea unei adeverinte pt. reducerea varstei de pensionare in baza contractului individual de munca in care s-a specificat ca am lucrat in grupa a doua de munca, tinand cont de urmatoarele aspecte:
- firma la care am lucrat in baza acestui contract a fost radiata din ORC, dupa ce anterior a fost lichidata;
- in prezent, am certitudinea ca acest contract se afla la ITM Onesti.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:48, 18 Decembrie 2012
1. Normal ar fi sa aveti inregistrate in carnetul de munca perioadele in care ati lucrat in grupe superioare de munca.

2. - Adeverinta poate fi eliberata numai de angajator sau de detinatorul arhivei sale.

- Interesati-va la Directia Judeteana Bacau a Arhivelor Nationale:
Adresa: Strada Vasile Alecsandri nr. 5, Bacău, cod 600010, jud. Bacău
Telefon: 0234/511686
Fax: 0234/511686
E-mail: bacau.an@mai.gov.ro, arhivebacau@ymail.com
Program Relaţii cu publicul: Luni-Miercuri, Vineri: 8.30-16.30, Joi: 8.30-18.30 (pauză 13.00-15.00 zilnic)
Audienţe şef serviciu: Luni, Joi: 09.00-10.30

Multumesc pt. raspuns, dar anterior m-am adresat institutiei mentionata de dvs., institutie care mi-a raspuns ca nu detine documentele firmei la care am lucrat.
In conditiile in care am certitudinea ca CIM-ul in baza caruia am lucrat se afla in posesia ITM Onesti, as dori sa stiu daca ITM Onesti i-mi poate elibera adeverinta pt.reducerea varstei de pensionare ? Va multumesc!

[nu era nevoie de citarea raspunsului meu = moderator VT]
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
ITM va poate elibera adeverinta in cauza numai daca arhiva de personal a fost depusa acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta grupa a ii a /conditii deosebite de munca f.a.t.s.m.u. bucuresti SanduG SanduG Buna ziua! Sunt in prag de a iesi la pensie si as avea nevoie de sprijinul dumneavoastra in a ma consilia, indruma in urmatoarea problema: - in perioada ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - recuperare carte de munca mandreea mandreea buna ziua...am o nelamurire...am lucrat la ferma zootehnica radomiresti com letea veche bacau din 1987 pana in 1990 si nu stiu unde se afla cartile de munca ... (vezi toată discuția)
Consultanta bacau, t.c.ind. onesti kindler kindler As dori sa obtin doua adeverinte pentru grupa a doua de munca, pentru prioada in care am lucrat (4 ani) la T. C. Ind. Onesti (Gh. Gh. Dej). Daca exista un ... (vezi toată discuția)