avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO

buna ziua.
în urmă cu câteva luni s-a început construcția coridorului 4 paneuropean de cale ferată pe teritoriul româniei. Eu locuiesc în Curtici și am un teren extravilan de 500 mp peste care va trece calea ferată. Am fost chemat la primarie sa semnez niste acte si sa cer o anumita suma de bani pe mp. Nu am vrut sa semnez deoarece terenul se afla intr-o asociatie agricola de pe care anual primim anumite foloase dar la insistentele doamnei de acolo si spunandu-mi ca sunt obligat sa semnez deoarece au inceput deja constructia pe terenul respctiv am semnat.
Luna trecuta am primit o hartie acasa prin care ni se spune ca suntem desbagubiti cu fix 200 de lei pt terenul respectiv.
M-am gandit ca anul viitor sa dau in judecata statul roman pentru ca au inceput constructia pe un teren care se afla inca in proprietatea mea si pt ca suma de bani mi se pare ridicola. Stiu ca daca voi da statul roman in judecata la instantele civile mai mult ca sigur voi pierde de asta m-am gandit la CEDO dar nu stiu care sunt pasii. Trebuie sa trec prin instantele civile ca sa ajung la CEDO sau pot sa incerc direct?
Nu ma pricep la chestii juridice de asta mi-am permis sa intreb aici si sper sa ma ajute cineva. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:20, 16 Decembrie 2012
Pana a ajunge la C.E.D.O. trebuie sa parcurgeti toate etapele procedurale stabilite pentru instantele din Romania. Exista probabilitatea de a avea castig de cauza la instantele nationale. Numai in cazul in care considerati ca prin hotararile date v-au fost incalcate drepturile fundamentale aveti dreptul de a va adresa C.E.D.O.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa folosesc uzucapiunea ??? 44axa 44axa Detin un teren de 250 mp pe care am si o mica constructie,, fara forme legale ,, din anul 1990. Terenul este situat intre o cale ferata si albia unui rau .Nu ... (vezi toată discuția)
Proces civil afd17 afd17 buna seara,va rog sa imi spuneti daca in cazul unui proces(conflict de munca),s-a castigat in prima instanta,apoi la recurs s-a pierdut,iar decizia dupa recurs ... (vezi toată discuția)
Discriminare - libera practica CosminaR CosminaR Buna ziua, suntem 6 persoane care ne-am depus dosarul pentru dreptul de libera practica in Franta, am facut toate actele, am primit confirmarea ca dosarul este ... (vezi toată discuția)