avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proces civil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proces civil

buna seara,va rog sa imi spuneti daca in cazul unui proces(conflict de munca),s-a castigat in prima instanta,apoi la recurs s-a pierdut,iar decizia dupa recurs este irevocabila,mai exista vreo cale de atac?(curtea suprema??).multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: afd17 , utilizator 16:47, 27 Ianuarie 2013
Doar cai extraordinare de atac pt anumite motive strict reglementate de lege.
Daca in Romanica noastra nu mai exista cale de atac iar avocatul d.v.s. e sigur ca deciza luata de catre ultima instanta nu are sustinere legala mai aveti o solutie ....C.E.D.O.....succes...
multumesc pt. raspuns
CEDO nu este o instanta de recurs impotriva hotararilor pronuntate in tara .. pentru a ajunge la CEDO va trebui indeplinite anumite conditii ... faptul ca avocatului i se pare ca hotararea data nu are sustinere legala nu este un motiv pentru a accede la CEDO.

Asa cum vi s-a mai spus, puteti formula una din caile extraordnare de atac impotriva celei hotarari - contestatia in anulare si/sau revizuirea.

Dati-ne detalii despre litigiu ...
intradevar C.E.D.O. nu este o instanta de recurs , nu poti ajunge acolo decit dupa epuizarea tuturor cailor legale de atac in tara si nu mai tirziu de 6 luni de la ultima sentina , nu m-am exprimat corect in primul comentariu, si nici nu poate schimba o hotarire judecatoreasca , poate doar sa constate sau sa verifice, daca pot sa zic asa , daca in luarea deciziei , v-au fost , sau nu , respectate depturile legale......si dupa caz ,sa oblige sau nu, statul roman la plata unor despagubiri .

Alte discuții în legătură

Cedo Oana Istina Oana Istina intrebare: Pentru ca o cauza sa fie acceptata la CEDO trebuie sa fi trecut prin contestatie in anulare sau revizuire sau e de ajuns numai recursul? (vezi toată discuția)
Sentinta irevocabila camyroxy camyroxy Buna seara am si eu o intrebare, am sosentinta irevocabila , exista o perioada de timp si devine definitiva si irevocabila , sau sentinta este atacabila???? (vezi toată discuția)
Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)