avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... tranzactie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

tranzactie

in anul 0000 am avut pe rol divort si partaj bunuri comune,Partile au div. prin acord si au incheiat o TRANZACTIE prin care EU am dat o suma de bani si partea adversa a primit-o in fata instantei si am facut cunoscut instantei prin avocati care au INVEDERAT instantei sa ea act de VOINTA partilor si sa pronunte o hotarare prin care sa consfinteasca vointa acestora.Dupa aceasta data partea adversa ea banii in fata instantei si ii numara semneaza si recunoaste suma,merge la banca si isi rezolva problemele legate de un credit imobiliar care nu are legatura cu partile,ridica ipoteca de pe un bun imobil ipotecat de partea care incaseaza banii,care apoi face CERERE de repunere pe rol a dosarului pe motiv ca a avut CONSIMTAMANTUL viciat si ca nu ar fi fost de acord cu tranzactia. instanta respinge cererea de repunere pe rol ca fiind nefondata,deoarece partile au fost asistate de avocati si au invederat instantei sa emita o hot. care sa reprezinta vointa lor. Partea care a primit banii conform tranzactiei face RECURS si cere anularea tranzactiei ca fiind un ACT NUL care nu reprezinta vointa ei..trb...admite recursul si trimite spre rejudecare cauza.TRB. nu spune nimic de tranzactie si ce se v-a face cu suma de bani data in fata instantei...
Cel mai recent răspuns: ContSters274651 , utilizator 10:06, 24 August 2013
Asteptati sa vedeti care au fost motivele avute in vedere de instanta de recurs, motive ce au stat la baza emiterii acestei decizii.
Este posibil ca aceste motive sa nu aiba legatura cu fondul pricinii, ci cu procedura care nu a fost respectata de prima instanta.
am facut o cerere de lamurire a dispozitivului si astept de 2 luni,dupa alte 4 luni de amanari fara ca acel complet de judecata sa se reuneasca.Acum am reusit dar am doua luni si nu am nici un raspuns.OK aveti dreptate ,motivul este violenta invocata de parte ,dar TRB.nu face referire la EA.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
ContSters274651, utilizator
Multumesc dle. Avocat am primit in sfarsit lamurirea si trb. considera ca s-a facut inteles prin faptul ca ,,gresit instanta de fond a reluat judecarea intregului partaj si ca instanta superioara ,a facut trimitere la motivele invocate de recurenta.. in speta violenta!!!! Dupa parcurgerea intregii proceduri de judecata, cu expertize , martori, interogatorii ,, Vine acum lamurirea TRB. si spune STOP... Sa se dovedeasca lipsa de consimtamant invocata de parte.Acum pregatim un alt rand de inscrisuri si martori care sa spuna ,nustiu ce , .Tranzactia s-a facut in fata instantei,partile asistate de profesionisti (AVOCATI) banii s-au dat in fata judecatorului care a rugat parte sa-i numere si sa spuna daca are toata suma si daca este de acord sa semneze ,tranzactia??????????????????
mAI AM O SINGURA INTREBARE PENTRU DL. FRANCISCGERB - DATI VA ROG O ABORDARE A SITUASTIEI ESTE CLAR CA CINEVA NU ADORIT SA REDACTEZE LA TIMP LAMURIREA DE DEISPOZITIV, Acum la urmatorul termen cum sa ma pozitionez ,tinind cont de faptul ca s-a dispus proba cu martori si interogatoriul partilor. Reclamantului i sa pus in vedere sa faca cunoscut temeiul de drept , la care intelege sa se raporteze .

Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac? ContSters274651 ContSters274651 am semnat in cadrul unui proces de divort si partaj bunuri comune,o tranzactie prin care unul plateste o suma de bani,iar celalat o primeste si renunta la orce ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei de interes ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Pot invoca cu succes in recurs la Curtea de Apel (ultima mea cale de atac) exceptia lipsei de interes intr-un proces de anulare a unui ... (vezi toată discuția)
Acte recurs gogu2 gogu2 buna ziua, am nevoie urgent de un raspuns va rog. intr-un litigiu de munca concediere abuziva, cererea a fost respinsa la fond, astept motivarea care nu a fost ... (vezi toată discuția)