buna ziua,
am o societate pe care am suspendat-o pe o perioada de 3 ani si vreau sa-mi vand mie apartamentul pe care aceasta societate il detine prin plata o parte dare in plata si restul esalonat pe o perioada de 2 ani,pot face contractul de vanzare-cumparare in conditiile in care aceasta societate este suspendata prin dare in plata si dupa aceea sa deschid firma doar cand incep sa platesc prima transa de bani?
In opinia mea, nu. Pentru a incheia contractul de vanzare cumparare, trebuie ca vanzatorul sa aiba la momentul incheierii contractului exercitiul si folosinta drepturilor civile. Suspendarea activitatii societatii echivaleaza cu o "interdictie" temporara a capacitatii de exercitiu a societatii. De asemenea, la vanzare va trebui sa prezentati un certificat constatator al societatii, in care se va arata ca societatea este suspendata. Notarul la care doriti sa incheiati actul ar putea sa va clarifice daca accepta sau nu sa incheie actul in conditiile suspendarii activitatii.
va multumesc mult de raspuns,am fost astazi la notar si a zis ca se poate face vanzarea cu jumatate dare in plata dar in ianuarie cand se incepe sa se plateasca restul de plata trebuie deschisa societatea deoarece se primesc bani .
Nu aveti nici o interdictie nici asupra vanzarii nici asupra primirii intregii sume de bani.
Suspendarea activitatii unei societati inseamna ca ea nu mai are voie sa desfasoare nici una din activitatile ce constituie obiectul de activitate al societatii. In rest poate sa-si plateasca chirii, telefoane, contabil, etc. sa vanda, sau sa cumpere ...
va multumesc mult de raspuns,daca aveti cunostinta va rog frumos daca puteti sa-mi dati legea si articolul unde se specifica cele relatate de d-voastra,
Intrebare
kriseis
Buna ziua,
am si eu o problema poate ma puteti ajuta..
Anul trecut am incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru vinderea firmei al carui proprietar ... (vezi toată discuția)