avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CHEMARE IN JUDECATA INVOCIND LEGEA NR .50/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CHEMARE IN JUDECATA INVOCIND LEGEA NR .50/1991

Sunt in proces de PARTAJ JUDICIAR . Piritii sustin in scris in cadrul procesului ca au construit 3 camere , grajduri etc . Nu au autorizatie de constructie si acordul coproprietarilor . Acestia cer atribuirea intregului imobil , acesta fiind totusi construit in curtea in care avem si noi fiecare cite o cota indiviza de 1/3. Putem cere in instanta demolarea acestei constructii si a grajdurilor iar actiunea de partaj sa fie suspendata pina la rezolvarea acestei probleme ?
Cel mai recent răspuns: ContSters273259 , utilizator 17:44, 17 Decembrie 2012
Cand au fost ridicate edificiile mentionate fara respectarea formalitatilor legale in raport de momentul actiunii in instanta?
ei sustin ca dupa 1997 . inainte de actiunea de partaj . noi suntem coproprietari din 2002 . oricum ar fi inafara de ''ridicarea'' constructiilor care spun ei s-au facut cu acordul coproprietarilor (cei dinaintea noastra - dar cred ca si asa trebuia o aprobare de la primarie , etc ) ei au facut fel de fel de amenajari si extinderi dupa 2002 cind noi eram coprop. Am si o constatare de la primarie in acest sens . ma gindesc ca vreti sa mi spuneti ca daca erau facute inainte de a fi copropr . , ar fi ei in legalitate ? nu au nici un act , nimic , aprobare , proiect etc si ne pun noua in circa tot ce au facut si revendica intrega cladire care este pe terenul nostru (in curtea comuna) ex: subzidiri , refacere acoperis , extindere cladire , ...astea au fost facute dupa 2002 cind eram copropr. , facute fara acordul nostru .
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
ContSters273259, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii,amenajari,reparatii fara autorizatie ContSters274830 ContSters274830 Avem in cota indiviza , doi coproprietari , casa si teren . Un coproprietar sustine ca aconstruit un corp de cladire (minciuna) iar la cealalta parte a ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar lancranjan lancranjan Buna seara . Sunt coproprietar si am cerul iesirea din indiviziune . Nu ne-am inteles , asa ca am ajuns la judecatorie . Am cota ideala de 1/3 , am act ... (vezi toată discuția)
Demolare extindere imobil fara autorizatie rechi1958 rechi1958 In cazul in care un coproprietar a extins imobilul fara aprobarea celorlalti , avem voie sa demolam extinderea fara judecata ? Noi sunte doi alti copropr ... (vezi toată discuția)