buna ziua,vreau sa fac contestatie la un pv de circulatie cica as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului la trecere cu nivel cu cale ferata.mentionez ca afara era viscol si in fata mea a trecut un autobuz ratb deasemenea trecerea peste calea ferata se face foarte incet si pe timp de vara ca sunt niste cratere imense.domnul politist a inceput prin a ma verifica de la itp asig omolog.folie si cauciucuri de iarna la care am fost ok dupa toate astea a dispus retinerea permisului pe 90 zile lucru care ma darmat asta fiind jobul meu.mentionez ca nu exista filmare si nici martor trecut pe pv ,iar eu am un martor ca in momentul treceri lumina era alb intermitent#-o ce sanse am ????multumesc anticipat
puteti face contestatie dar sa nu va imaginati ca rosu la cale aferata se pune la intamplare. CFR are registre in care e specificat clar cu ora si sec cand se pune si cand se ridica bariera. daca aveti noroc si nu s-a uitat politistul la ceas cand ati trecut si a scris ora la care a incehiat pv.ul...aveti noroc. oricum aveti drept de circulatie pe perioada desf procesului (se mentioneaza in cerere si primiti dovada de circulatie de la politie pe care o prelungiti cam lunar cat dureaza procesul...cam un an)
Este dreptul dvs.de a contesta procesul verbal de amenda,mai ales ca odata cu depunerea plangerii la instanta puteti obtine un certificat de grefa in baza caruia sa va redobanditi permisul de conducere suspendat.Depuneti contestatia in instanta in termenul legal prevazut in procesul verbal.Prezentati probe care nu lasa posibilitatea de interpretare in defavoarea dvs.
Dacă ați semnat procesul verbal fără obiecțiuni, înseamnă nu mai puteți contesta situația de fapt reținută de agentul constatator prin procesul verbal. Ați putea eventual să atacați procesul verbal respectiv pentru motive de legalitate dar nu de temeinicie (ceea ce cred că e mai greu).
Dacă însă nu ați semnat procesul verbal, sau l-ați semnat cu mențiuni, puteți propune orice fel de probă în fața instanței, inclusiv proba cu martori, pentru a răsturna prezumția de care se bucură procesul verbal respectiv cu privire la fapta reținută.
am semnat procesu verbal dar la obiectii am trecut :nu am trecut pe culoarea rosie.am inteles ceva de genu ca trebuie sa merg la cfr si pot solicita o scrisoare de confirmare prin care se face dovada la ce ora se pune bariera
Din câte înțeleg ați contestat prin obiecțiuni starea de fapt, la semnarea procesului verbal de contravenție..
După părerea mea ați putea contesta acel proces verbal la judecătorie, iar la judecarea cauzei să chemați pe acel martor pentru a vă dovedi nevinovăția cu privire la trecerea la nivel de cale ferată.
Plângerea trebuie făcută în 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contravenție la judecătoria în a carei circumscripÑie a fost săvârsită contravenția (deci nu la domiciliul D-voastră ci acolo unde s-a petrecut fapta).
Cât timp se judecă această cauza, veți avea dreptul să conduceți cu dovadă de la poliție.