avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJATORUL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJATORUL

ANGAJATORUL e obligat sa imi opreasca produsele exspirate din magazin daca nu se vind fara sa am semnat cu el o clauza.
SINT stresat la locul de munca e posibil asa ceva cum fac sefii.
LUCREZ 8 ore dar ma cheama de acasa in timpul meu liber daca nu vin ma da afara nu sint obligat sa vin nu am nici un angajament scris cu ei la mina.
CE poate rezolva ITM in situatia asta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 17 Decembrie 2012
Explicati mai bine situatia cu produsele expirate. Nu e obligatoriu sa veniti in timpul liber, iar daca veniti veti avea un spor de ore suplimentare. Daca sesizati ITM, va veni in control si angajatorul e pasibil de amenda.
Orele suplimentare se compenseaza cu timp liber corespunzator in urmatoarele 60 zile calendaristice de la efectuarea muncii suplimentare.
Numai daca acest lucru nu este posibil, se acorda un spor de min. 75% din salariul de baza.
silviu35

in afara nerespectarii prevederilor legale privind munca suplimentara , ITM-ul nu are alat competenta ...

Existenta unor produse care au termenul de valabilitate expirat poate face obiectul unei sesizari la OPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile recuperare Costin85 Costin85 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cât este de corect ca o companie sa te cheme la ore suplimentare iar cand se apropie data plății ( 60 de zile ) sa te ... (vezi toată discuția)
Program de lucru de luni-sambata OANA GORAN OANA GORAN daca ne cheama sa lucram sambata, 6 ore , cate 2 sambete pe luna, este obligat sa ne plateasca ?/ conform carei legi. mai mult, ne pune sa semnam si foaie ... (vezi toată discuția)