avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile recuperare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile recuperare

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cât este de corect ca o companie sa te cheme la ore suplimentare iar cand se apropie data plății ( 60 de zile ) sa te anunțe că vei sta acasa iar orele suplimentare sa fie doar zile de recuperare.Si asta se intampla la jumatate din numărul de angajați deci totul ducând la ideea ca totul se face cu intentie pentru a evita plata orelor suplimentare.Si din cate am inteles imediat după ce vor scăpa de aceste ore vom intra in somaj tehnic.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 19 Martie 2020
Buna seara
Orele suplimentare se compenseaza, de regula, cu zile libere platite si doar ca exceptie, daca nu e posibila acordarea liberelor platite, se va acorda spor la salariu de minim 75%.
Daca primiti doar libere neplatite, atunci nu e corect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

In acest caz, daca nu se face compensarea in acest interval , atunci in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.

Prin urmare, daca se respecta legea nu vad care ar fi problema dvs. ... doar faptul ca inainte de expirarea termenului vi se acorda ore libere platite ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul ... cristinast cristinast bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul în care un salariat a efectuat 15 ore suplimentare într-o luna care are 160 de ore și ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite... Florin95 Florin95 Buna ziua, as dorii sa stiu si eu daca este obligatoriu sa ramai peste program. Am contract de munca nedeterminat in care este specificat programul ca fiind de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare muncesc muncesc Buna ziua! Nu prea inteleg ce inseamna spor pentru ore suplimentare. Adica, eu nu inteleg la fel cum inteleg cei de la HR. Daca trebuie sa fac in februarie, ... (vezi toată discuția)