avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1780 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decont cheltuieli autoturism pe baza contract de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decont cheltuieli autoturism pe baza contract de comodat persona fizica-firma.

Buna ziua!
Am o intrebare legata de un contract de comodat pentru un autoturism intre o persoana fizica si o firma. E vorba de acel contract de comodat pentru ca o firma sa beneficieze de autoturismul unei persoane fizice.
Am gasit un astfel de contract in care scrie ca toate cheltuielile aferente autoturismului(combustibil,asigurare,service,intretinere) ii revin celui care foloseste masina, in cazul meu, firmei.
Intrebarea este: daca facturile pt toate aceste cheltuieli sunt emise pe numele proprietarului, se pot inregistra in contabilitate pt decont?Pe baza contractului de comodat bineinteles... Sau ce alta posibilitate exista ca aeste cheltuieli sa fie decontate de catre firma?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:45, 19 Decembrie 2012
Decont doar.
ROBERTBLUE81 a scris:

Decont doar.


Am inteles, dar toate cheltuielile se pot deconta? Chiar daca de exemplu factura de la asigurare este pe numele persoanei fizice care pune la dispozitie masina catre firma?
Toate cheltuielile care au legatura cu masina respectiva daca in contractul de comodat utilizatorul ( firma) se obliga sa le plateasca. Rca, casco nici nu se pot face decat pe proprietar( pers fizica) iar pe baza unui decont respectiva periosana isi recupereaza cheltuielile de la firma.
In completarea celor scrise de colegul meu, sper sa va fie de folos aceste articole privitoare la deductibilitatea cheltuielilor de catre o PFA.

[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont cheltuieli autoturism pe baza contract de comodat persona fizica-firma. ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Am o intrebare legata de un contract de comodat pentru un autoturism intre o persoana fizica si o firma. E vorba de acel contract de comodat ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli combustibil baga baga Buna ziua. Rog ajutor in urmatoarea situatie. Sunt administrator la o firma care se ocupa cu realizarea de studii de piata, cercetari de marketing, pe baza de ... (vezi toată discuția)