Buna ziua!
Am o intrebare legata de un contract de comodat pentru un autoturism intre o persoana fizica si o firma. E vorba de acel contract de comodat pentru ca o firma sa beneficieze de autoturismul unei persoane fizice.
Am gasit un astfel de contract in care scrie ca toate cheltuielile aferente autoturismului(combustibil,asigurare,service,intretinere) ii revin celui care foloseste masina, in cazul meu, firmei.
Intrebarea este: daca facturile pt toate aceste cheltuieli sunt emise pe numele proprietarului, se pot inregistra in contabilitate pt decont?Pe baza contractului de comodat bineinteles... Sau ce alta posibilitate exista ca aeste cheltuieli sa fie decontate de catre firma?
Am inteles, dar toate cheltuielile se pot deconta? Chiar daca de exemplu factura de la asigurare este pe numele persoanei fizice care pune la dispozitie masina catre firma?
Toate cheltuielile care au legatura cu masina respectiva daca in contractul de comodat utilizatorul ( firma) se obliga sa le plateasca. Rca, casco nici nu se pot face decat pe proprietar( pers fizica) iar pe baza unui decont respectiva periosana isi recupereaza cheltuielile de la firma.