avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in schimburi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in schimburi

Buna ziua. Am o nedumerire.
Lucrez in ture de 12 cu 48 de ani de zile. In ultima perioada, pentru a multumi pe cate cineva , sefii nostri modifica turele la 2-3 luni. Adica ne muta de pe o tura pe alta iar noi nu mai avem cum sa respectam nici programarea concediilor, nici a zilelor libere, ne trezim ca iesim in data de 01 a luniidin tura de noapte, dupa 13 ore de munca, dimineata si tot in aceeasi zi seara intram iar de serviciu. Nu ne mai putem face un program cu familia , o programare la un medic , deoarece nu stim daca tura nu se schimba de la o luna la alta. Eu stiu ca la turele de 12 cu 48 ar trebui sa stiu cum lucrez si peste doi ani. Sigur, plus minus cateva ture. Au fost cazuri cand in data de 01 a lunii dimineata ieseam din tura de noapte si pentru ca s-au modificat turele ar fi trebuit sa intru de serviciu tot in aceeasi dimineata. Adica sa nu mai plec acasa sa raman in continuare inca 11 ore la serviciu. Oare noi nu mai avem drepturi? Va rog mult sa ma lamuriti.
Va multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 17 Decembrie 2012
Programul respectiv respecta prevaderile legale .. perioada de 12 ore de munca este urmata de 48 de ore de repaus ...
Va multumesc inca odata. Sunt patru ture . Fiecare tura are o norma grafica lunara cu nr de ore ce trebuiesc efectuate. Ele difera de la o tura la alta in fiecare luna. Normal la finalul anului toate turele ar trebui sa aiba efectuate acelasi numar de ore. Schimbarea repetata a personalului de pe o tura pe alta duce la nerespectarea graficului de ore lucrate lunar si implicit anual.
Cu respect
De fapt, ceea ce este deranjant este ca angajatorul schimba ordinea turelor si nu programul de munca ...asa este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de putere , din partea sefului? Elisaaa Elisaaa Buna seara! Este legal ca asistentul sef sa modifice graficul de ture dupa cum vrea el, si sa nu anunte inainte muncitorul(asistentul medical)? Sa nu il ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal la program de lucru in ture virgils1971 virgils1971 Va rog sa confirmati ca art.137 din Codul Muncii se aplica si la salariatii care efectueaza serviciul dupa un program de lucru in ture. Angajatorul a ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu program lucru 12/24 12/48 crysty90 crysty90 buna ziua. lucrez la o firma de paza cu programul 12/24 12/48, contract de munca individual. mai am de luat 14 zile de concediu de odihna. cum se ... (vezi toată discuția)