avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obligatii contractuale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obligatii contractuale

Buna seara,

In decurs de 2 luni de zile am cumparat marfa de la un furnizor care imi cam intarzia cu marfa, fapt ptr care i-am trimis avertisemente pe e-mail ca din aceasta intarziere si eu la randul meu suport penalitati de la clientii finali.

In baza relatiei comerciale sta un contract si facturile semnate si stampilate de mine, achitate in totalitate in afara de ultima care reprezinta suma cea mai mare ( tin sa mentionez ca factura purta mentiunea "marfa este acceptata la plata prin semarea si stampilarea prezentei facturi) .

Avand in vedere ca si el a intarziat cu marfa, ca sa-l "sactionez" nu l-am platit , motiv pt care am fost actionat in instanta pe oug 119/2007 pt plata sumei si penalitatiile aferente.

Stiu ca la randul meu si eu am gresit, dar tinand de cele scrise mai sus am urmatoarele intrebari:

1. Chiar daca nu este trecut in contract penalizari in caz de intarziere a creditorului cu marfa, pot sa cer instantei sa le ia in considerare chiar daca am semnat si stampilat facturile (facturi trimise mai tarziu decat marfa) ca fiind acceptate la plata, mai ales ultima care poarta mentiunea "marfa este acceptata la plata prin semarea si stampilarea prezentei facturi". ca instanta sa-i impute creditorului meu penalitatile suportate de mine de catre clientul final?

2. Daca ma pot folosi de mailu-rile trimise ca proba prin care ii anuntam ca vreau sa platesc dar ei sa-mi suporte mie penalitatile, desi eu am semnat si stampilat factura in baza contractului.
3. Este tardiva cererea mea prin care el sa suporte penalitatile, si eu trebuia sa iau masuri inca de la faza incipienta?

Multumesc de ajutor.

Cel mai recent răspuns: Boris_B , utilizator 19:17, 17 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati Boris_B Boris_B In urma derularii unui contract sa intarziat cu marfa din motive ce nu au tinut de noi si unde conform contractului am anuntat cumparatorul \\"in 48 de ore de ... (vezi toată discuția)
Facturi fiscale acceptate ca proba Otilia B. Otilia B. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile de acceptabilitate ca mijloc de proba in instanta a unei facturi fiscale si care e legea care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)