avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalitati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalitati

In urma derularii unui contract sa intarziat cu marfa din motive ce nu au tinut de noi si unde conform contractului am anuntat cumparatorul "in 48 de ore de la primirea comenzii, despre imposibilitatea de livrare datorata lipsei comenzilor",
desi i-am trimis mai tarziu marfa si a semnat si stampilat factura, acuma cumparatorul nu ne mai plateste marfa si ne cer ei noua penalitati de intarziere cu toate ca a acceptat factura, a fost instintat confrom contractului, si nu este prevazut in contract ce obligatii ne revin in caz de intarziere (adica penalitati).

Este corect ceea ce cer ei??? (cel putin ma amana la plata si ma constrang).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Boris_B , utilizator 10:39, 28 Decembrie 2012
Nu este corect ceea ce vi se intampla. In primul rand obligatia rezultata din emiterea de catre Dvs a facturii ramane in sarcina "primitorului", iar faptul intarzierii reprezinta o chestiune distincta. "Litigiul " legat de faptul intarzierii va fi solutionat in raport de dispozitiile contractuale privitoare la aceasta, in masura in care aceste dispozitii exista. In concluzie Dvs aveti de incasat contravaloarea unei/unor facturi, iar aceasta nu poate fi impiedicata prin invocarea intarzierii...
Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta corinamar corinamar buna seara, firma mea produce material de constructii am si un contract insa s-a comandat mai mult decat in contract, pe baza de comanda lucrarea s-a ... (vezi toată discuția)
Contract inserat pe verso-ul facturii ZERATUL ZERATUL Readuc in discutie subiectul legat de facturi emise de catre o societate comerciala catre o alta societate comerciala, care au inserat pe verso un contract de ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog paul_2008 paul_2008 Contract de vanzare- cumparare incheiat intre doua societati comerciale. La termenul de livrare convenit, cumparatorul nu vine sa-si ridice marfa. Termenul ... (vezi toată discuția)