avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari in culpa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari in culpa

Cum fac un dosar penal impotriva asociatiei de proprietari ? La primarie am facut reclamatii si sesizari si nu sa miscat nimic, fosta asociatie a prejudiciat blocul cu zeci de mii lei ron, si acum dupa un an jumate decand au fost demisi; vor sa preia din nou carma blocului, mintind locatarii ca dau drumul la caldura, strang semnaturi, de la vecini. Au furat de nu au mai putut si ne rad in fata, ca nu avem ce sa le facem, pentru ca nu sa facut expertiza contabila. Avem caldura oprita din vina restantieriilor, dar si din vina foste asociatii care a furat de nu a mai putut, deci cum formulez o plangere penala, la serviciul de investigare a fraudelor? O sa ajungem in strada de la o restanta de 900 ron am ajuns la 3000, 2000 ron find bagati abuziv
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema este ca m-am bucurat degeaba au aranjat listele in asa fel, incat apar cu restanta pe care nu am avut-o nici o data, in 2008 sau scazut niste penalizari la penalizari, cand l-am intrebat pe fostul administrator; ce se intampla de ce? Din 1600 ron restanta, am ramas doar cu 600, nu a reusit sa ma lamureasca in nici un fel.

La doi ani dupa aceea presedintele defapt, nevasta pentru ca functia era indeplinita in \"familie\" in martie 2010 la restanta de 1650 ron, am achitat in decursul unei saptamani pe 17 martie 350 ron, si pe 24 martie 350 ron total 700 ron, au ramas in MOD CORECT DE PLATA 950 ron!!! Ea la doua zile distanta mi-a bagat 2000 ron in plus, motivand ca sunt banii scazuti cu 2 ani in urma, si plus penalizari! Adica la 1000 ron pui penalizare de 1000 ron ???? Am chitantele, cu data am cerut listele de la actualul administrator, si apar cu sume pe care nu le-am avut nici o data! Este adevarat ca sau acoperit, exista oameniin bloc care au vazut cu ochii lor dar... lumea nu se baga.
Problema este ca eu nu detin chitanta pt banii scazuti in 2008!!! Atunci sa facut o expertiza contabila nu stiu cine a platit pt ea, si sa scazut la toti restantierii, la altii sau scazut sume mult mai mari, de 5500 ron, in momentul cand i-am zis de acest scazamant; mi-a spus ca sunt nebuna, mi-a zis citez : A gresit calculatorul, lasa ca altii au restante de zeci de milioane 2950 nu este o suma asa mare; Adica sunt buna de plata, mi-a cerut chitanta cu scazamantul din 2008, de unde sa i o dau eu, daca nu stiu nici cine a chemat expertiza sau ce a fost, probabil platit de catre primarie in preajma alegerilor mai 2008. Fostul administrator care nu reusea sa dea explicatii in 2008 cand l-am intrebat, este disparut de un an si ceva oricum nu locuia in bloc, este adevarat ca nu am dovada, dar chitantele cu care am achitat intr-o saptamana 350+350 ron 700 ron, sunt totusi o dovada, ca la listelele aranjate de ei, apar cu 2950 ron, dar daca eu am achitat 700 matematica este simpla = 2200 ron, si iar nu iese corect. Pe lista respectiva sunt tot cu 2950 ron, dar am chitantele cu cei 700 ron. Aici este vb de dubla contabilitate, problema este DATA DE PE CHITANTELE de intretinere, daca eu intradevar sunt cum zic ei sunt "mincinoasa" si ei corecti data i da de gol, adica la 2950, eu achit 700 in decurs de cateva zile in doua rate, si.... nu raman 2250????????? Dar eu apar cu 2950!!!! si chitantele sunt la mine cu stampila si SEMNATURA celui pe care il acuz oricat s-ar acoperi ca sa scape basma curata, o greseala tot exista greseala este chitanta si DATA platii
Mai este ceva, actualul presedinte de bloc, a preluat blocul cu datorii, dar la socoteala fosta administratie, a iesit in culpa cu 400 milioane lei vechi, fostul administrator motivand ca i-ar fi fost furate chitantierele din masina si 400 milioane lei vechi. Eu nu imi permit expertiza contabila la ap meu, nu am banii necesari. Sau acoperit, dar actualul administrator a descoperit nereguli grave, plus ca pe langa asta au convocat adunare generala, si vor sa vina cu orice pret inapoi la carma blocului, decand numai este presedinte de bloc fostul, are restante cu zecile de milioane, inainte erau cu platile la zi din banii furati. Se dedau la amenintari, ca sa vina inapoi la conducere, au amenintat casiera care femeia are atestat, nu lasa lumea sa achite intretinerea, saboteaza bunul mers al asociatiei de proprietari. Strica liftul, in mod deliberat. Pentru ca nu avem resurse financiare si avocati, sau bani de expertiza fura si ne nenorocesc; m-au amenintat ca pe mine ma vor evacua prima. pentru ca am facut reclamatii impotriva lor, sunt un fel de ceausesti nu esti cu ei suporti consecinte, se va face plangere penala de catre doamna casiera, care a fost oprita sa incaseze intretinerea. Nu lasa oamenii sa achite intretinerea sub motiv ca actualul presedinte fura :) el nu a furat. Ei au furat inaintea lui si vor sa il acuze pe el? Penalizarile se afisau in functie de preferintele personale si intretinerea, nu i place de tine te incarca, este normal asa ceva???? Mai sunt oameni in aceasi situatie, am fost la primarie dar.. primaria nu a facut nimic
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2012
Adriantot, moderator
Pana si sectoristul stie de disparitia a 40.000 lei noi adica 400 de milioane, dar... au explicat ca le au furat chitantiere si 40.000 ron din masina. Este clar o minciuna
Plus ca acum 2 zile sa convocat adunarea generala, si l-au demis pe actualul administrator. care era o cinstit. L-au adus inpoi pe cel care a furat, au sabotat asociatia de proprietari impreuna cu vecinii, au furat facturiile de la radet si apa nova pentru al aduce pe omul asta sa nu poata calcula penalitatile la restantieri. Ca sa vina inapoi la putere, au reusit sa il puna din nou in functie pe individul acuzat; le ofere facilitati la anumiti restantieri le scade banii de plata, si i baga la altii. Iar omul care a fost presedinte de bloc 1 an jumate tot ei au tupeul sa il acuze ca a furat. Vor sa-i puna in carca ce au furat ei. Suma de 400.000 ron e a disparut, pe motiv ca le-ar fi furat chitantierele din masina si 400.000 ron asa se apara cei incriminati.
sectoristul tace... oare de ce? Au fost in stare sa fure corespondenta de la presedintele care a fost un an de zile, pentru a nu putea calcula penalitatile la restantieri, si apoi sa il acuze ca este vinovat. Am facut plangere, dar ca dovezi nu am decat listele gata falsificate, problema este ca mai mult ca sigur ca dovezile fraudei au disparut, le au ars distrus etc, se mai poate demonstra din listele de plata, gata masluite daca au furat?????? Exista vecini care au vazut cu ochii lor listele reale de plata dar... atentie, nu vor sa se bage tin tot cu hotii. Ce as putea face in aceasta situatie; exista vreo modalitate prin listele gata masluite pe care le am, sa demonstrez neregulile???? Blocul nu are apa calda din 2007, am fost plecata din tara si eram trecuta pe lista cu doua persoane desi am facut cerere de scoatere pe o perioada nedeterminata, m-am intors mai devreme si... ce sa vad eram trecuta cu 2 persoane la plata. Am copii dupa pasaport de la granita cu stampila si data, plus bilet de autocar cu data. Se poate demonstra din listele false relitatea am penalizari la asa zisa datorie de 3000 si ceva ron, de 150 pe o luna!!! Plus ca fostul administrator nu este de gasit nicaeri a disparut acum, un an jumate, decand a aparut noul presedinte, acum numai este presedinte ca au venit hotii inapoi.
Vecinii stiu ca au furat dar tac din gura. Au vrut cu orice pret sa sa i aiba inapoi la conducere, mai ales unii restantieri carora li-se vor scade sume de zeci de milioane restanta, acesti restantieri nu au nici actele pe casa in regula. Si presedintele incriminat i protejeaza, mai ales anumiti chiariasi care nu au platit nimic la intretinere, si au fugit. Ca propritarul care inchiria un interlop, le dadea spaga si ei mergeau asa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
Sparda777, utilizator
Sparda777 a scris:
...acum 2 zile sa convocat adunarea generala, si l-au demis pe actualul administrator. care era o cinstit...."

Adunarea generala alege presedintele, comitetul executiv si comisia de cenzori. Comitetul executiv condus de presedinte are dreptul sa angajeze administrator ca si orice alte persoane pentru desfasurarea activitatii asociatiei.

Totusi, daca participantii la adunarea generala au hotarat asupra persoanelor care sa conduca si administreze asociatia, iar dumneavoastra sunteti impotriva acestei hotarari, aveti dreptul sa o contestati in instanta in termen de 45 de zile.
Incercati si lecturati legea 230/2007 si HG 1588/2007 pentru a va lamuri cu unele aspecte.

Din 4218 restanta acum in care sunt si banii furati, la o singura afisare a listei facuta de domnul C care ma incarcat, deci de la 4218 atentie!!!! Am 4745!!!! Deja au inceput represaliile. Au revenit in forta, la conducerea blocului cu penalizariile lor proprii.
Ca dovada am doar listele masluite dar care nu se pupa, cu suma pe care o stiu ca reala.
Intr-una apar cu penalizari de 0,01 si alte liste cu penalizari de 0,10
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
Sparda777, utilizator
Ce pot sa fac pentru a afla cine a efectuat expertiza contabila in 2008, pentru ca asa as putea dovedi faptul ca presedintele minte. Expertizele acestea se salveaza undeva intr-o arhiva? Deoarece in 2010 cand mi-a raspuns ca i-a gresit calculatorul cu 2000 de ron, mi-a mai zis si citez : sunt banii din 2008 care ti-sau scazut. A fost clar o expertiza contabila pentru ca imediat de la vizita unor consilieri locali sau scazut si banii! Dar cum pot dovedi? Pentru ca ea presedinta tocmai asta mi-a imputat, ca citez: \"Ai chitanta pentru banii scazutii in 2008?\" Si eu de unde sa am ? Daca ea ma minte in fata si incearca sa ascunda acest eveniment din 2008, ea vrea sa para ca nimic nu sa petrecut in 2008! Cand sau scazut sume si mai mari de 5000 ron la unii restantieri. La mine este vb de doar 1000 ron, dar asa as putea face dovada ca ea minte, si ca in martie 2010, la 1600 ron restanta am achitat 700 ron si au ramas 950 suma reala. Nu zecile de milioane care apar pe listele deja \"aranjate\" mi-sa pus din urma niste sume pe care nu le-am avut niciodata! Cea mai mare restanta a fost de 1600 ron! Iar pe listele contrafacute rezultate din dubla contabilitate, reiese ca am 3300 ron in 2010!!!! Desi la perioada respectiva nu am depasit 1600 ron! Cred ca in realitate nu erau nici acestia, intr-un bloc de grasoniere comfort 3 16 MP cu dependinte cu tot fara gaze fara apa calda din 2007! Cat dracu de zeci de milioane vin de plata doar pentru 3 MC apa rece lunar, femeia de servici, gunoi, si lift care... functioneaza in felul urmator, daca te urci in lift, si apesi la 7 sa urci, si apasa cineva de la parter, te intorci la parter, si apoi urci, sau invers daca esti sus te ia cel de la parter sau alt etaj, daca a apasat inainte. s.a.m.d Sau liftul nu functioneaza si zile intregi, ba se strica si de doua ori pe zi,reparatii facute mai mult pe hartie... Ea presedinta da vina numai pe restantieri, dar cat baga in buzunar cu nemiluita ....Daca in 2008 din 1600 restanta mi-sau radiat 1000 inseamna ca 1000 si bagau in buzunar..... ei demult traiesc pe picior mare. Doar ca eu nu am bagat de seama, am zis hai fura 30 ron 40 ron, dar... 1000 de la mine doar, va dati seama ca la 110 garsoniere cate sunt... cat castiga familia asta ?!!! Desi mai multi locatari stiu de banii radiati, in 2008. Acum in 2012 Unei locatare i-a sters instanta suma de 9000 ron?!!! Cel mai grav este faptul ca in fiecare an in decembrie, isi dadeau demisia chipurile din cauza ca nu se mai pot intelege cu restantierii, dar totusi continuau de la cap in ficare ianuarie tot ei erau la conducere. Pana cand am aflat ca in ultimii doi ani au demisionat in fapt nu doar in scris la avizier!!! Si listele de intretinere cativa ani, erau nesemnate nestampilate, fara cenzor, fara semnatura administratorului,fara semnatura lui a presedintelui. Ce validitate au aceste liste facute de ei pe calculator??? Fara nici o semnatura?????? Una doua amenintau ca au documente cu care demonstreaza ca eu mint si ca nu am avut 1650 ron in 2010, ci 3000 ron! Au tot zis ca imi aduc desfasuratorul pe care abea acum dupa, doi ani l-am primit de la celalalt presedinte. Timp de 5 luni in mod voit nu au vrut sa predea actele asociatiei acestui presedinte nou ales. Abea dupa scandaluri, politie le-au predat, dar nu pe toate. Acum tot ei sunt la conducere!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
Sparda777, utilizator

Alte discuții în legătură

Restante si penalizari Sparda777 Sparda777 Buna ziua, am si eu o intrebare, Romania este sat fara caini? Chiar asa, oamenii saraci chiar sunt la mana unora si altora, care traiesc din furturi si ... (vezi toată discuția)
Restante si penalizari neafisate ContSters137915 ContSters137915 Este adevarat ca sunt restantiera, la intretinere acum doi ani aveam 1600 ron restanta, au schimbat lista si m-am trezit ca au disparut 1000 ron, am intrebat ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata la intretinere... cine ma poate indruma ? va rog din suflet... Adry1979 Adry1979 Buna ziua, Am si eu o rugaminte la dvs. O persoana care ma` poate indruma cat mai bine ce trebuie sa fac cu privire la restantele si penalitatile de la ... (vezi toată discuția)