avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Dubla cetatenie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Dubla cetatenie

Un cetatean roman, plecat de mai multi ani in Austria si care are acte pentru drept de lucru acolo, care incearca acum sa obtina si cetatenia austriaca...poate s-o obtina? Sau nu mai e permisa dubla cetatenie acum?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 10:56, 20 Decembrie 2012
Din cate stiu, constitutia austriaca nu recunoaste dubla cetatenie ... Practica statelor de a nu recunoaste dubla sau multipla cetatenie este recunoscuta de Conventia europeana asupra cetateniei, astfel ca romanii din Austria trebuie sa renunte la cetatenia romana pentru a o dobandi pe cea a statului austriac.
Austria permite cetatenilor ei sa aiba cetatenie multipla doar in anumite cazuri. Consecinta e ca va trebui sa renunte la cetatenia romana si la oricare alta cetatenie mai are.

Vezi [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate dodonica dodonica In timpul unei casatorii dintre o femeie de cetatenie romana si un barbat de cetatenie austriaca sa nascut un copil in Austria care a dobindit cetatenie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie din baragan leona777 leona777 Buna ziua, doresc o informatie. Am un unchi de 70 ani care in copilarie a fost deportat in Baragan cu sora si mama lui. In 1989 el a plecat definitiv din ... (vezi toată discuția)
Dobindirea unei cetatenii straine Alex2011 Alex2011 cum as putea beneficia de o cetatenie straina fara csatorie sau trai in tara aceea? (vezi toată discuția)