avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Dobindirea unei cetatenii straine
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Dobindirea unei cetatenii straine

cum as putea beneficia de o cetatenie straina fara csatorie sau trai in tara aceea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:44, 19 Martie 2011
Conditiile ce trebuie indeplinite pentru dobandirea unei cetatenii difera de la un stat la altul. Nu exista criterii universal valabile pentru toata tarile lumi..;)
Alex2011 a scris:

cum as putea beneficia de o cetatenie straina fara csatorie sau trai in tara aceea?



Despre ce tara este vorba?
Depinde de tara, daca ea accepta sau nu nationalitate multipla (Germania, de exemplu din cate stiu accepta doar una). Desi nu sunt universale procedurile de dobandire a nationalitatii unui alt stat, in general se cere sa fi trait o anumita perioada in acea tara sau sa fii casatorit de o anumita perioada de timp cu un cetatean al statului respectiv. Mai sunt si tari ca Romania in care daca esti strain si sponsorizezi direct statul Roman cu o suma exorbitanta pe care nu mi-o mai amintesc, primesti direct cetatenia iar in cateva zile pasaportul ;)
Din cate stiu eu lucrurile sunt cam asa:
-unele state accepta dubla cetatenie, ca atare primind o noua cetatenie o poti pastra si pe cea română
-alte state nu permit o dubla cetatenie si poti primi cetatenia statului respectiv numai daca ai renuntat la cetatenia romana.

De exemplu, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Franţa, Italia şi Grecia accepta dubla cetatenie, dar tari ca Germania, Austria.... nu accepta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar NICOL72 NICOL72 Buna ziua, o firma din Romania presteaza servicii pentru o firma din Surinam, cum procedez cu TVA-ul, se platese in Romania sau acolo si de catre cine? Cum se ... (vezi toată discuția)
Intrebare - drepturi copil nascut in belgia marcel_serv87 marcel_serv87 Buna ziua,sunt Roman detasat la munca in Belgia,si de curand sotia mea a ramas insarcinata. Am vrea sa stim daca coplilul nostru se naste in Belgia,va primi ... (vezi toată discuția)
Călătorie cu avionul spiridon livioara spiridon livioara Se poate călători cu buletin vechi .mama are 67 ani și un buletin cu valabilitate pe viață. Poate călători în anglia cu acest Bi.în a glia o ... (vezi toată discuția)