avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene pentru studenti
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene pentru studenti

Buna seara,
Am 21 ani, sunt student in anul 2 la Inginerie Mecanica si Electrica si as vrea sa stiu daca as putea obtine fonduri europene nerambursabile si fara cofinantare pentru a achizitiona un excavator si 1 sau 2 autobasculante + accesorii de deszapezire pentru ele. Mentionez ca aceste utilaje le voi folosi pe timpul verii in domeniul constructiilor si iarna pentru deszapeziri in zona rurala. Sunt din judetul Prahova, nu am firma si stau intr-o comuna care este in dezvoltare. Puteti sa-mi spuneti ce suma totala as putea obtine si daca primesc si o suma in avans?
Este adevarat ca studentii sau tinerii intreprinzatori au anumite beneficii? Care ar fi acestea?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
corsalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:49, 20 Decembrie 2012
Fara cofinantare de cel putin 30% (si doar de cheltuieli considerate elegibile) in afaceri dezvoltate de antreprenori private, operatori economice, nu e posibil finantarea nerembursabila in zonele rurale, 15% in anumite domenii de productia, anul trecut, ale carora cereri de finantari au fost deja anuntate, cu termen de depunere finalizate, prin masura 312, PNDR, asa cum a fost si in fiecare an din 2007. In al doilea program european de finantare 2007/13 nu se asteapta mare modificari in aceasta privinta. Tineri au anumite conditii favorabile (mai mult punctuaje in momentul de selectarea proiectelor) in domeniu rural, fiind sprijinit reinoirea agricultura romaneasca prin atragerea de tineri in sector, Se promoveaza afaceri lor in anumite sectoare (atat urbane cate rurale) prin alte programe pentru imm-uri, finantate cu pana 10 mii de euro plus imprumuturi ieftine pana 80 mii de euro.
Buna ziua.
Va multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca suma maxima ar fi 80mii euro? Proiectul meu nu se incadreaza la agricultura. Din punctul meu de vedere s-ar incadra la dezvoltarea infrastructurii ( contracte de deszapezire si poate si lucrari) si concurenta pe piata.
Am vazut in site-ul de mai jos ca din 2013 se dau fonduri fara cofinantare dar nu stiu daca acel site este sau nu acreditat de minister si ca tot ce se spune acolo este si adevarat.

www.fonduri-nerambursabile.eu
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
corsalex, utilizator
Masura 312 este finantata din FEADR dar se refera la activitati non-agricole.
Va puteti adresa OJPDRP din judetul dvs pentru acele lamuriri privind cofinantarea.In site-ul expus de dvs e vorba de garantarea creditului necesar pentru cofinantare, nu este vorba ca acei bani nu mai trebuie dati inapoi.Dar asta trebuie discutat cu cei de la OJDRP daca este si reala nu numai o chestie de reclama pentru ghidul pe care il vand.Ati citit si ce activitati sunt eligibile?Eu va recomand ca mai intai sa faceti un curs antreprenorial pentru a putea intelege mai bine planul de afaceri.Cautati care ar fi costurile cu utilajele pe care ati spus ca le doriti achizitionate si sa tineti cont ca acestea trebuie sa fie noi.Puteti sa cititi despre programele care va pot finanta aici:
[ link extern ] /
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesare fonduri structurale valeriaswiso valeriaswiso Pot accesa finantare din fonduri structurale pentru : INTREPRINDERE MICA ; Cod CAEN al activitatii principale : 4399 - Alte lucrari speciale de ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene -- sunt disponibile pentru start-up? Sov Consulting Sov Consulting Raspunsul este: pentru anumite afaceri si in anumite conditii fondurile europene sunt disponibile si unor societati comerciale noi (fara activitate economica ... (vezi toată discuția)
Credite dezvoltarea turismului rural mhd2011 mhd2011 As vrea sa stiu cum se pot obţine credite pentru deyvoltarea turismului rural (vezi toată discuția)