avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Accesare fonduri structurale
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Accesare fonduri structurale

Pot accesa finantare din fonduri structurale pentru :
INTREPRINDERE MICA ; Cod CAEN al activitatii principale : 4399 - Alte lucrari speciale de constructii n.c.a. ; Cod CAEN al activitatii pentru care dorim sa facem investitia : 4520 - Intretinere si reparare autovehicule ;
Natura investitiei - Modernizare cladire service existenta si achizitie utilaje si echipamente pentru dotarea acestuia ;
Sediul social al societatii - mediu rural ; Investitia se realizeaza in mediu urban .
Avem profit din exploatare pe ultimii 2 ani .
Cel mai recent răspuns: Ion Vasilescu , Consultant credite si finantari 14:58, 2 Mai 2011
Prin Masura 312 din PNDR, puteti accesa pana 200 de mii de euro, (minimum 5.000 de euro) cu 70% de finantare nerembursabile la cheltuiele elegibile definite, si plata anticipata (prefinantare)de 20%, fiind necesar un Plan de afaceri, precum SF sau Memoriu justificativ daca nu sunt prevazute reforme structurale la cladire, care preciseaza de autorizatia de constructie. Daca sunteti si tanar pana la 40 de ani primesti mai multe punctuaje (precum daca esti femei, nu ai mai primit fonduri european viseaza crearii locuri de munca, etc). O sa vedeti aici la masura respectiva guidul solicitantul: [ link extern ] /.
Citesc de acolo:
iii. Servicii pentru populatia rurala, cum ar fi:
a. Servicii de croitorie, frizerie, cizmarie;
b. Servicii de conectare si difuzare internet;
c. Servicii de mecanizare, transport (altele decat achizitia mijloacelor de transport) protectie fitosanitara,...;
d. Servicii reparati masini, unelte ...
.
Sesiunea incepe pe 2 mai si termina pe 31. Grabitiva!.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Multumesc pentru raspunsul prompt ! Problema este ca investitia se realizeaza in mediu urban , chiar daca societatea are sediul in mediul rural . Deci nu cred ca este posibila accesarea prin Masura 312 , cu toate ca activitatea ce urmeaza a fi finantata se inscrie in conditii .
N-am citit cu atentia intrebara, imi pare rau. Prin Uitati va aici la lista de proiecte aprobate anul trecut. [ link extern ]
Nu e necesar sa parcurgeti sutele de proiecte din linkul respectiv; acest proiect nu este eligibil acolo si nu veti gasi ceea ce cautati.

Din pacate, pentru anul 2011 singura optiune este Masura 312, numai in mediul rural.
Multumesc mult pentru informatie stimate domn Ion Vasilescu . Noi , " urbanii " , nu avem deci nicio sansa de finantare !

Alte discuții în legătură

Accesare onduri europene- masura 3.1.2 Nina1 Nina1 Titlu: Accesare fonduri europene - masura 3.1.2 Buna ziua, Pot accesa fonduri europene pe masura 3.1.2 daca am buletin in mediul urban? Cu stima (vezi toată discuția)
Despre fonduri nerambursabile. APN APN Buna ziua,am o spalatorie auto si vulcanizare caen 4520,pot beneficia de fonduri nerambursabile,pentru investitii?;si daca da, cui ma pot adresa?Multumesc. (vezi toată discuția)
Vopsitorie auto mihpop mihpop Care sunt conditiile de autorizare pentru o vopsitorie auto? (vezi toată discuția)