Va supun atentiei o situatie mai complicata si v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns.
1. Unchiul meu este casatorit de 9 ani; in urma cu 3 ani sotia lui a parasit domiciliul conjugal (in contractul de vanzare cumparare al apartamentului sunt trecuti amandoi). Sotia lui sta intr-o casa la curte (proprietar este doar ea). In cazul in care sotia introduce actiune de divort in instanta, va avea dreptul la jumatate din apartamentul in care locuieste unchiul meu, dar intrebarea mea este, unchiul meu nu are dreptul la casa in care locuieste sotia lui?
Mentionez ca nu au copii impreuna (sotia unchiului meu are 3 copii din alta casatorie).
2. Pe de alta parte, in 2008 unchiul meu a mers la un notar public si a facut un schimb; si-a vandut casa de la tara si a cumparat un apartament in Bucuresti; problema este ca, la notariat contractul de vanzare cumparare a fost incheiat intre cel care a cumparat casa de la tara de la unchiul meu si fiul sotiei unchiului meu (unchiul meu, mai naiv din fire, a dorit sa lase apartamentul din Bucuresti fiului sotiei cu o conditie : sa aiba grija de el pana cand va muri. Problema este ca am solicitat extras de carte funciara precum si contractul de vanzare cumparare incheiat (unchiului meu nu i-au dat nici un document) si unchiul meu nu apare nicaieri (nu exista clauza de intretinere, nu e specificat in contract ca va avea grija de el pana la moarte, nimic).
Stiu, acest apartament este pierdut...sau foarte greu putem dovedi cu martori.
Rugamintea mea este sa imi comunicati daca putem face ceva in cazul 1.
1) Unchiul nu are cum sa ceara partajul imobilului daca proprietar e numai sotia, adica imobilul il avea inainte de casatorie. Unchiul ar avea un drept de creanta daca s-au adus imbunatatiri acelui imobil in timpul casatoriei. Vor imparti numai imobilul bun comun.
2) Unchiul si-a vandut casa si a declarat undeva in contract ca a primit si bani. Fiul sotiei a cumparat un apartament doar printr-o coincidenta de la cumparatorul casei unchiului. Nu cred ca veti convinge instanta de vreo legatura intre cele doua contracte.
Poate sotia e de buna credinta si nu va cere partajul bunul in care sta unchiul pe durata vietii acestuia.
Donare apartament
droni
Buna seara
Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire
saimarica
Buna ziua,
Bunica din partea mamei, acum peste 30 de ani, a plecat de la tara si a cumparat in cartierul Colentina, o casa la curte, fara sa faca acte(cica ... (vezi toată discuția)