avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz plata dauna RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz plata dauna RCA

Am un dosar la Ominasig, prin care conform constatarii politiei si declaratiei vinovatului, asiguratorul Omniasig trebuie sa imi deconteze reparatia masinii prin RCA a vinovatului.
Am semnat un act prin care nu sunt de acord cu suma de bani pentru repararea in regie proprie a autoturismului, mai mult am mentionat ca doresc sa-mi repara masina in service-ul autorizat al deler-ului marcii masinii.
Am dus masina in service, iar dupa consatarile de acolo s-a dispus marirea sumei despagubite, fapt acceptat de cei de la Ominiasig. La finalizarea repararii autoturismului, catre service s-a trimis un mail prin care se afirma ca trebuie ca eu trebuie sa platesc masina intrucat s-au facut ceva plati catre mine prin banca. Sunand la cei de la Ominasig, dupa o zi de convorbiri cu diverse perosane am reusit sa dau de inspectorul de daune care formulase email-ul cu refuzul de plata, iar in urma schimbului de email-uri am primit acelasi raspuns, cum ca trebuie sa merg la banca sa ridic nu stiu ce suma ce ce reprezinta un avans, urmand ca ulterior, dupa ce fac dovada reparatiei masinii sa mi se deconteze si restul de bani.
Am solicitat documentul prin care mi-am dat acordul pentru a se proceda in felul descris anterior, iar ca si raspuns am primit informatia ca mi s-a acceptat plata, daca sunt trimise fotografiile si documentele ca fac dovada reparatiei.

Am solicitat service-ului trimiterea acestor documente si am incercat de atunci sa obntine orice informatie din partea Ominasig privitoare la primirea actelor sau stadiu referitor la dosarul meu. De atunci nu ma mai primit nici un raspuns, masina fiindu-mi retinuta in service.

Am facut o plangere in acest sens si la CSA, aceasta fiind in procesare.
Am rugaminte de a ma indruma in vederea recuperarii masinii, respectiv a demersurilor in vederea recuperarii unor despagubiri pentru perioada in care masina a fost retinuta in service.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adi_tase73 , utilizator 15:58, 11 Ianuarie 2013
Ati depus cererea de despagubire. In termen de 10 zile dupa depunerea acestei cereri asiguratorul este obligat sa va achite contravaloarea daunei. In caz contrar aveti dreptul sa sokicitati penalitati de intarziere de 0,1% din valoarea daunei pentru fiecare zi de intarziere.
Aceeasi problema o am si eu, numai ca eu inca nu am inceput sa repar masina,nu am ridicat si nu voi ridica banii de la banca (fapt ce il recomanda toti cei cu care vb la telefon de la OMNIASIG),nu am semnat nimic in legatura cu acceptarea ofertei de despagubire.Am dus masina la un service agreat Omniasig,acolo a fost introdusa in platforma,a venit un deviz de aprox 5000 lei si aici se blocheaza tot.Service-ul nu mai poate face nimic deoarece Omniasig nu da acceptul de intrare in reparatie,insista sa iau banii din contul ala al lor pe baza buletinului de la orice BCR,eu m-am hotarit sa introduc masina in reparatie la acel service agreat dar fara as iau avansul de la ei(poate e TEAPA) si sa trimit facturi,devize,poze la omniasig cu speranta ca voi recurera banii.Acest calvar dureaza de pe 15 dec si iata e o luna de atunci si masina tot nefacuta e!.Sunt curios ce a facut donmul CULITA?Poate vine cu amanunte!!!Eu sigur o sa va povestesc prin ce am trecut!
Sanatate!!!
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
adi_tase73, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict intre asigurator si service in privinta devizului Ioan_Stanean Ioan_Stanean In data de 14 august 2012 circuland regulamentar pe un drum national (Cluj-Napoca) am fost lovit de un taximetrist. Taximetristul respectiv avea RCA. In urma ... (vezi toată discuția)
Service-ul refuza sa-mi predea autoturismul reparat andreitulea andreitulea Buna! Am nevoie de un sfat. Am un vw Polo in leasing, lovit in urma unui accident de un sofer cu polita RCA Asirom Constanta. Reparatia s-a terminat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Daca nu pot fi despagubit de asigurator, ce e de facut? vladam vladam In septembrie 2009, autoturismul meu a fost avariat de un sofer imprudent. Societatea de asigurari a vinovatului, nu ma poate despagubi prin asigurarea ... (vezi toată discuția)