avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... RECUPERARE TAXA DE POLUARE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

RECUPERARE TAXA DE POLUARE

Buna ziua,
Va deranjez cu rugamintea de a ma ajuta in problema recuperarii taxei de poluare.
Societatea la care lucrez a achizitionat doua autovehicule pentru care s-a platit in 2008 taxa de poluare. In anul 2010 cele doua autovehicule au fost vandute. In prezent se doreste (de catre conducere) a se recupera totusi cele doua taxe.
Intrebarea mea este .. daca se mai pot recupera cele doua taxe in conditiile in care in prezent autovehiculele nu mai apartin societatii si in ce conditii? Este obligatorie procedura prealabila depunerii actiunii la Tribunal?
Cel mai recent răspuns: ContSters215404 , utilizator 17:38, 18 Decembrie 2012
Chiar daca autoturismele au fost vandute taxa se poate recupera.
Inalta Curte a adoptat prin decizia nr.24 /2011 ca procesele de restituire a taxei de poluare in baza OUG50/2008, sunt scutite de procedura prealabila. Dar totusi am intalnit ca unele instante sa imi solicite dovada procedurii prealabile..... de atunci inregistrez in paralel cu actiunea si cerere catre AFP iar la primul termen depun raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto soryca soryca in noiembrie 2008 am achitat taxa de poluare pentru un autoturism(secon-hand) procurat din Germania.ma intereseaza daca exista posibilitatea sa-mi pot ... (vezi toată discuția)
Actiunile avand ca obiect restituirea taxei auto/inmatricularea vehiculelor fara plata taxei sunt admisibile Roland Mindrila Roland Mindrila In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 1 din 3 ianuarie 2012, a fost publicata Decizia ICCJ nr. 24 din 14 noiembrie 2011 (Decizia 24/2011) privind ... (vezi toată discuția)
Cerere pt recuperare taxa poluare K-nndy K-nndy Chiar nu vrea nimeni sa ma ajute cu ceva informatii despre ce trebuie sa contina cererea pentru recuperare taxa poluare? Am inteles ca model nu vrea nimeni ... (vezi toată discuția)