salutare tuturor.problema incepe in felul urmator , acum 5 luni plec sa aduc o masina cu numere rosii expirate de la bucuresti, bineantele ca am zis ca nu ma opreste nimeni tocmai pe mine, si tocmai s-a intamplat, pe raza comunei CORNESTI,am fost tras pe dreapta si mi s-au cerut actele , le aveam pe toate inclusiv contractul de vamzare cumparare, actele masinii fiind expirate de 1 luna , am fost dus la sediu , si mi s-a dat o dovada cu drept de circulatie si mi s-a spus ca am primit dosar penal pentru conducearea unu autoturism cu numere expirate, si ca trebuie sa merg lunar la targoviste ca sa prelungesc dovada , pana la solutionarea cazului, de vreo 5 luni ma plimb mereu acolo ca sa prelungesc dovada , precizez ca nu mai am nici un fel de antecedente pana acum, rog sa ma ajutati cu un sfat , ce pot face mai departe , am mai cautat pe forum si am citit ca este posibil sa primesc o amenda si cativa ani cu suspendare?va multumesc anticipat,gabi
Nu puteti decat sa asteptati. Cand se va solutiona cazul, atunci va veti recupera permisul.
Da, e posibil sa primiti amenda si cativa ani cu suspendare.....dar sa stiti ca nu-i o problema mica acea suspendare...aveti o perioada de proba.
ART. 85*)
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
#CIN
*) Conform art. 121 pct. 1 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 (#M16), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), art. 85 se abrogă.
Este posibil sa scapati cu o amenda administrativa,incercati sa depuneti si niste acte in circumstantiere la dosar.