avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat+ dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat+ dosar penal

salutare tuturor.problema incepe in felul urmator , acum 5 luni plec sa aduc o masina cu numere rosii expirate de la bucuresti, bineantele ca am zis ca nu ma opreste nimeni tocmai pe mine, si tocmai s-a intamplat, pe raza comunei CORNESTI,am fost tras pe dreapta si mi s-au cerut actele , le aveam pe toate inclusiv contractul de vamzare cumparare, actele masinii fiind expirate de 1 luna , am fost dus la sediu , si mi s-a dat o dovada cu drept de circulatie si mi s-a spus ca am primit dosar penal pentru conducearea unu autoturism cu numere expirate, si ca trebuie sa merg lunar la targoviste ca sa prelungesc dovada , pana la solutionarea cazului, de vreo 5 luni ma plimb mereu acolo ca sa prelungesc dovada , precizez ca nu mai am nici un fel de antecedente pana acum, rog sa ma ajutati cu un sfat , ce pot face mai departe , am mai cautat pe forum si am citit ca este posibil sa primesc o amenda si cativa ani cu suspendare?va multumesc anticipat,gabi
Nu puteti decat sa asteptati. Cand se va solutiona cazul, atunci va veti recupera permisul.
Da, e posibil sa primiti amenda si cativa ani cu suspendare.....dar sa stiti ca nu-i o problema mica acea suspendare...aveti o perioada de proba.
ART. 85*)
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
#CIN
*) Conform art. 121 pct. 1 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 (#M16), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), art. 85 se abrogă.

Este posibil sa scapati cu o amenda administrativa,incercati sa depuneti si niste acte in circumstantiere la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat ucg ucg Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii ... (vezi toată discuția)
Conducere autoturism numere rosii expirate 2014 ionicafrancesca ionicafrancesca care ar putea fi, cel mai probabil, urmarile acestui fapt, dupa noul Cod Penal? nu stiu daca are sens sa mentionez ca am intocmit actele de prelungire pe 30 ... (vezi toată discuția)