avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Frauda pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Frauda pe internet

Acum cate-va zile am fost destul de prost incat sa trimit Key-ul de la un joc inainte ca cel care dorea sa o cumpere sa trimita banii prin PayPal.

Si cam asta a fost , dupa ce am trimis keyul omul m-a scos de pe Skype, l-am raportat pe forumul pe care am postat anuntul si a contul i-a fost suspendat.
Intre timp am incercat sa recuperez cumva codul de pe joc raportand firmei ce s-a intamplat, din pacat ei nu ofera suport spunand ca doar politia poate sa decida daca a fost vorba de o frauda sau nu.

I-am contactat pe cei de la Skype si PayPal cerand conversatia si tranzactiile facute de pe conturi pentru a putea merge mai departe in plus.Cei de la Skype tin destul de mult la informatiile contului si mi-au dat o adresa speciala in cazul in care fac o plangere la politie ei sa poata cere informatii despre el.

Vreo idee cum as putea sa ies din situatia asta? #-o Mai exact daca exista vreo solutie si daca da unde ar trebui sa ma duc..ty
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
Quartz1, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:34, 9 Ianuarie 2013
Ati comis o incalcare de End User License Agreement pentru ca majoritatea producatorilor de jocuri interzic revanzrea lor, a conturilor sau a Key-urilor.
Nu va mai puteti recupera Key-ul.
Faptul ca respectivul 'cumparator' a comis o ilegalitate pentru ca nu a platit pentru ceva ce se vindea, este un alt aspect. Da, el poate fi tras la rapsundere, dar dvs tot fara Key ramaneti.
Compania care se ocupa de joc este deacord sa ma ajute in cazul in care pot aduce destule evidente pentru a dovedi ca eu nu am primit banii cerut pe joc dar ei au nevoie surse oficiale iar Skype si PayPal sunt deacord sa dezvaluie informatii despre scammer doar daca intra politia pe fir..daca cumva depun o plangere e vreo sansa ca politia sa se ocupe de asa ceva?
E favorabil ca producatorul nu are o politica impotriva revanzarii produselor sale.
Puteti face plangere la politie pentru inselaciune.
Politia va poate inregistra o plangere, dar sa-i dea curs ma tem ca nu prea sunt sperante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune transfer paypal alexandru1551 alexandru1551 Buna seara, acum 1 zi am trimis o suma de bani prin PayPal unei persoane din Vietnam ca sa ma ajute la un proiect de programare, persoana gasita pe Freelancer. ... (vezi toată discuția)
Cercetare frauda paypal... Glucian Glucian Buna seara in urma cu vreun an am vandut prin intermediul ebay un lot de produse filatelice!Mentionez faptul ca foloseam un cont paypal pe numele unchiului ... (vezi toată discuția)
Problema chargeback nedisputat de catre procesatorul de carduri MMORPGReseller MMORPGReseller PS: Daca un avocat crede ca exista sanse de a recupera banii, sunt dispus de a da curs tuturor cailor de atac pentru a-mi recupera banii! Buna ... (vezi toată discuția)