avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme cu diriginta la scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme cu diriginta la scoala

Buna seara,
Pe scurt am 17 ani; in luna Martie implinesc 18. Mama lucreaza in strainatate(4 luni pe an) iar tatal meu lucreza in alt judet in cadrul politiei. Momentan stau singur in apartamentul nostru dar sunt lasat in grija matusei care locuieste in acelasi bloc. Mentionez ca parintii mei sunt despartiti dar sunt in legaturi foarte bune cu amandoi deci nu asta este problema mea.
Acum cateva saptamani, la scoala, a avut loc sedinta cu parintii la care nu s-a putut prezenta nimeni din familia mea. I-am intrebat si pe ceilalti colegi daca parintii lor au fost la scoala si am inteles ca, din 32 de parinti sau prezentat aproximativ jumatate dintre acestia.
Astazi, dupa cateva saptamani dupa sedinta, diriginta m-a intrebat de ce nu a venit nimeni din partea mea i-am specificat ca sunt probleme, mama este foarte ocupata si ca momentan lucreza in strainatate dar se intoarce peste o luna jumatate.
!La inceputul anului scolar mama era acasa iar in catalog aceasta figureaza ca fiind casnica nicidecum ca aceasta este in strainatate.
Astazi diriginta m-a amenintat ca ea poate sa-mi faca multe, sa mearga si sa reclame ca eu momentan stau singur si ca sunt minor. M-a intrebat ironic cati ani am si i-am raspuns fumos ca am 17 dar mai am 3 luni pana la majorat. Aceasta spune ca, inca nu am 18 ani si ca stau singur, iar eu, suparat o intreb care este problema ei. Cea ce nu inteleg este ca in continuare au ramas foarte multi parinti care nu s-au prezentat nici in ziua de astazi la scoala iar eu am fost singura 'tinta' din clasa. Mentionez ca am rezultate bune la scoala, media semestriala este peste 9, nu fumez,nu consum bauturi alcoolice, doguri nici nu am avut probleme cu profesorii sau cu directiunea inca din clasa a 9, consider ca comportamentul meu la scoala nu deranjeaza pe nimeni.
Vreau sa stiu din partea dvs urmatoarele:
-In ce masura este diriginta sa se intereseze despre asemenea situatii.
-Daca este in masura, ce poate sa-mi faca si cum ar trebui sa procedez? Deoarece stiu ca ii este foarte greu mamei si nu vreau sa ii creez probleme din contra, incerc sa o ajut cat de mult pot.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:15, 18 Decembrie 2012
Este foarte normal ca diriginta sa prezinte interes in aflarea situatiei elevilor a caror parinti prezinta diferite situatii
Se impune sa aeti o discutie personal,decenta cu diriginta careia sa ii detaliati situatia familiei dvs sa o asigurati de interesul dvs pentru o activitate scolara normala fara implicatii care sa va creeze probleme
rugati matusa care locuieste in acelasi bloc cu dvs si in grija careia ati fost lasat sa aibe un dialog cu diriginta pentru a o linisti pe aceasta din urma ca totul e sub control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elevi chestionati de directiune cu privire la comportamentul dirigintelui Lulica Lulica Buna seara Am o situatie care ma \"racaie\" de oarece vreme: la clasa fetei mele a avut loc acum mai bine de o luna un incident (bataie intre doua fete din ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a fost terorizat de profesori la scoala sept_mihaela sept_mihaela [quot]Fetita mea de 16 ani a fost terorizata un an de zile la scoala de diriginta si implicit si de prietenele ei celelalte profesoare,pana cand m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Absențele fiicei mele nu apar în catalog. În condițiile în care pot dovedi dincolo de orice dubiu că fiica mea a absentat cu săptămânile de la scoală, cui mă pot adresa? un_tatic un_tatic Am o fiica in clasa I care locuieste impreuna cu mama ei. Atit in timpul anului scolar trecut cit si acum fiica mea a absentat de foarte multe ori (de ordinul ... (vezi toată discuția)