avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Absențele fiicei mele nu apar în catalog. În ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Absențele fiicei mele nu apar în catalog. În condițiile în care pot dovedi dincolo de orice dubiu că fiica mea a absentat cu săptămânile de la scoală, cui mă pot adresa?

Am o fiica in clasa I care locuieste impreuna cu mama ei. Atit in timpul anului scolar trecut cit si acum fiica mea a absentat de foarte multe ori (de ordinul saptaminilor) pentru ca mama ei n-a dus-o, pur si simplu, la scoala. Problema este ca aceste absente nu apar in catalog, iar invatatoarea neaga ca fiica mea ar fi lipsit. Fiica mea sta incuiata singura in casa de dimineata pina seara, si asta cu complicitatea scolii.
Directiunea scolii are o atitudine ostila fata de mine si Inspectoratul scolar, pe care l-am sesizat, mi-a raspuns in doi peri. In conditiile in care pot dovedi dincolo de orice dubiu ca fiica mea a absentat cu saptaminile de la scoala, cui ma pot adresa? Va multumesc pentru orice sfat, sugestie.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Autorității tutelare
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intelegem ca doriti sa o sanctionati in vreun fel pe mama. Din pacate, sesizarea Autoritatii tutelare are mai multe taisuri, de ex.fiica dvs. poate fi incredintata provizoriu unui asistent maternal.
Multumesc pentru raspuns. In primul rind doresc ca fiica mea sa frecventeze scoala si sa nu fie incuiata, singura in casa, toata ziua. Pe linga asta, bine ar fi ca cineva sa le atraga atentia atit mamei cit si invatatoarei asupra comportamentului lor inacceptabil.
Problema pe care v-am prezentat-o inainte persista. Fiica mea continua sa lipseasca de la scoala, absentele ei continua sa nu apara in catalog iar invatatoarea neaga pur si simplu ca aceste absente ar exista si raspunde la intrebarile mele cu "hai dom'le, de ce vreti sa faceti probleme?". Directiunea scolii si Inspectoratul Scolar continua sa-mi dea acelasi raspuns "pentru orice problema aderasati-va invatatoarei".
La inscrierea la scoala am intrebat-o pe mama fiicei mele daca are nevoie de acordul meu. Nu, nu avea, pentru scoala respectiva era ok si fara, desi stiu ca legea cere acordul ambilor parinti.
Ce pot face in aceste conditii? Sa reclam scoala la Ministerul Invatamintului? La Politie? S-o dau in judecata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concentrati-va pe copil, nu pe ce reclamatii puteti face si unde.
Cat despre absente, nu inteleg edxact cum anume puteti dovedi, dar cred ca ar trebui notificata scoala oficial sa va raspunda si, in caz ca absentele nu s-au trecut in catalog, sa se declanseze procedura disciplinara fata de invatatoare in CA.
Totusi, sansele sunt mici sa stea lucrurile astfel, pentru saptamani de lipsuri nu cunosc sa riste inutil invatatoarea. De regula, nu spun ca si in cazul asta, dar de regula se gasesc alte modalitati de a va face sa credeti ca nu e copila la scoala, nu lipsa ei efectiva.
Oricum, nu stiu cum sta situatia in cazul concret al dv.

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva invatatoarei marinica71 marinica71 Am un copil in clasa a III-a care imi spuneca d- na invatatoare loveste anumiti copii, ii trage de urechi, ii loveste cu cartea in cap, ii jigneste, ii trage ... (vezi toată discuția)
Fetița mea este lovită, înjurată și amenințată de fiecare data când iese la joacă de către un băiat de vârsta ei. Împotriva cui fac plângerea, a minorului sau a mamei lui, care este divorțată? Roxyanna Roxyanna Fetita mea este lovita, injurata si amenintata de fiecare data cand iese afara la joaca de catre un baiat de varsta ei, 8 ani. Mai nou si cand se intoarce de ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)