avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare viata sot defunct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare viata sot defunct

Buna ziua,
as dori sa stiu daca sunt necesare introducerea in masa succesorala a asigurarii de viata pe care a detinut-o sotul meu defunct si mentionarea acesteia pe certificatul de mostenitor avand in vedere ca in contractul de asigurare apare ca beneficiarii sunt desemnati conform legii? In cazul neincluderii, as putea intampina dificultati in cazul in care ar trebui sa trag la raspundere legal societatea de asigurari (in caz de refuz plata suma asigurata)? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Consecințele omisiunii includerii creditului defunctului in ... Adevar2 Adevar2 Consecințele omisiunii includerii creditului defunctului in masă succesorală. Buna ziua!Cu deosebit respect, vă rog să mă sfătuiți în următoarea ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Ce intra in masa succesorala AlexStoica AlexStoica Conturile bancare si o asigurare de viata (beneficiari fiind ”mostenitorii legali”) intra in masa succesorala? A decedat sora, au ramas un frate, ... (vezi toată discuția)