Consecințele omisiunii includerii creditului defunctului in masă succesorală.
Buna ziua!Cu deosebit respect, vă rog să mă sfătuiți în următoarea problema: Soțul meu a decedat subit de cancer iar la momentul decesului avea un credit de nevoi personale in derulare, credit in care eu -sotia sunt codebitor și pentru care soțul meu avea asigurare de viață.
Pentru că societatea de asigurări a refuzat să acorde despăgubiri ca urmare a producerii riscului asigurat (decesul),am deschis proces civil împotriva acesteia.
Am primit întâmpinarea prin care se solicită respingerea acțiunii din următoarele motive:
1.Lipsa calității procesuale active,pe motiv că acest credit nu a fost inclus in masă succesorală (practic d-na notar nu m-a întrebat de credite sau alte datorii ale defunctului);
2.Am formulat singura acțiunea și nu în coparticipare procesuală cu cele 2 fiice ale noastre (și ele moștenitoare).
In concluzie ,se dorește respingerea acțiunii fara a se intra in probleme de fond.
Mulțumesc anticipat, tuturor celor care vor acorda o cât de mică atenție speței mele!
Practic, vreau un sfat care să mă ajute sa remediez aceste lipsuri (daca ele sunt de natură a duce la respingerea acțiunii), astfel încât să obțin o soluție pe fondul cauzei.
Păi nu trebuia sa va întrebe notarul, ci trebuia sa declarați dvs toate bunurile și datoriile defunctului. Succesiunea se dezbate pentru ceea ce solicita moștenitorii.
Dacă nu ați inclus acel credit in masa succesorala, puteti obtine de la acelasi birou notarial un supliment la certificatul de mostenitor.
Acceptare succesiune.
leusan
Un copil al defunctilor din 2 accespta pentru unul mostenirea tacit prin acte si fapte.Pentru un alt parinte o accespta expres prin declaratir notariala in ... (vezi toată discuția)