avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In apel,se poate mări numărul reclamanților?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In apel,se poate mări numărul reclamanților?

In apel,se poate mări numărul reclamanților?
Buna seara! Soțul meu a decedat iar moștenitoare sunt eu -sotia supraviețuitoare și cele două fiice ale noastre (potrivit certificatului de moștenitor). Pentru că în urma lui a rămas un credit de nevoi personale (eu fiind codebitoare) iar societatea la care avea asigurare de viață a refuzat acordarea de despăgubiri că urmare a producerii riscului asigurat (decesul),eu i-am acționat în instanță.
In prima instanță mi s-a respins cererea pe motiv că nu am făcut dovada calității procesuale active ( am omis depunerea lui la dosar,deși succesiunea fusese dezbătută la notar.
Am făcut apel și am depus certificatul de moștenitor,iar acum pârâta solicită prin întâmpinare respingerea acțiunii pe motiv că am făcut doar eu acțiunea,nu și fetele (se invocă excepția lipsei coparticipării procesuale active).
În acest context,mi se mai pot alătura fetele in apel? Dacă da,cum?
Vă mulțumesc din suflet, tuturor celor care veți găsi un moment să mă sfătuiți!
Cel mai recent răspuns: Adevar2 , utilizator 13:08, 4 Octombrie 2020
Buna ziua,

În principiu, coparticiparea procesuala activa nu este obligatorie. Cel mai bine ar fi sa va prezentați la un avocat în vederea pregătirii apărării cu privire la acest aspect, fiindcă sunt multe discuții în practica. Pe de alta parte, puteți introduce o noua actiune daca aceasta va fi respinsa pe acest motiv.

O zi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Vă mulțumesc,doamna avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecințele omisiunii includerii creditului defunctului in ... Adevar2 Adevar2 Consecințele omisiunii includerii creditului defunctului in masă succesorală. Buna ziua!Cu deosebit respect, vă rog să mă sfătuiți în următoarea ... (vezi toată discuția)
Soluția in apel Adevar2 Adevar2 Buna ziua!Va rog frumos, să mă ajutați cu un răspuns pentru următoarea situație: M-am adresat instanței pentru a invoca prezența unor clauze abuzive ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am depus o cerere de chemare in judecata impotriva unei banci, avand ca obiect clauze abuzive. In fond, a fost ... (vezi toată discuția)