avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie servicii de consultanta juridica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie servicii de consultanta juridica

Care este modalitatea de achizitie a unui contract de consultanta juridica. Contractul poate fi incheiat cu un cabinet individual de avocatura??
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 12:12, 4 Martie 2013
In mod normal se poate cu orice forma de exercitare a profesiei de avocat.
Totusi, ce se intampla in cazul in care o autoritate contractanta atribuie contractul de consultanta juridica unei societati comerciale, inregistrata la Registrul comertului?
Nu se intampla absolut nimic, daca societatea are dreptul si capacitatea de a presta serviciile solicitate.
Va recomand sa verificati si in SEAP, tipul acesta de achizitii este scena unor lungi siruri de contestatii la fiecare procedura, pe acest temei.
Potrivit legii 51/1995, societatile comerciale nu au capacitatea de a presta servicii juridice, intrucat acest tip de activitati pot fi prestate doar de catre avocati, in formele prevazute pentru exercitarea acestei profesii.
Mai mult decat atat conform Deciziei nr XXII/2006 a ICCJ (recurs in interesul legii), cererile de autorizare a constituirii şi de înmatriculare a societăţilor comerciale de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică sunt inadmisibile, intrucat societatile comerciale nu reprezinta o forma de exercitare a profesiei de avocat (formele de exercitare a profesiei de avocat sunt: cabinete individuale, cabinete asociate, societăţi profesionale, cu sau fără personalitate juridică sau societăţi profesionale cu răspundere limitată).
De altfel, exercitarea oricărei activităţi de asistenţă juridică specifică profesiei de avocat şi prevăzută la art. 3 de către o persoană fizică sau juridică ce nu are calitatea de avocat înscris într-un barou şi pe tabloul avocaţilor acelui barou constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit legii penale.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
Alp08, utilizator
Modalitatea de achizitie: serviciile de consultanta juridica sunt exceptate de la aplicarea OUG 34/2006, conf prevederilor art. 16 din OUG 34/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic alexandru17 alexandru17 Buna ziua, un consilier juridic, neangajat al vreunei societati comerciale, poate in baza unui contract de prestari servicii sa emita facturi de consultanta pt ... (vezi toată discuția)
Infiintare cabinet de consultanta juridica dana001 dana001 am terminat facultatea de drept si as dori sa stiu daca pot sa-mi deschid un cabinet de consultati juridice si unde trebuie sa merg sau cu cine trebuie sa iau ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare cabinet juridic Anonymus_1986 Anonymus_1986 Buna ziua ! De curand am intalnit o forma de exercitare a profesiei de consilier juridic si anume Cabinetul Juridic. in ce conditii se pot acestea infiinta ... (vezi toată discuția)