avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trafic de droguri de mare risc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trafic de droguri de mare risc

ce pedeapsa poate lua o persoana care a traficat o cantitate de 23 pastile extasy(2 grame substanta MDMA)avand in vedere ca este de 3 luni in arest preventiv si cat mai poate fi prelungita starea de arest preventiv?
va multumesc:((:((
Cel mai recent răspuns: stefan17gl , utilizator 22:44, 19 Decembrie 2012
legea 143/2000

Art. 2. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi .

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.


Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
nu ma-ti inteles , a recunoscut [art 320] ,ma interesa cat poate lua dupa proces si cit dureaza procesul?
daca aceste pastile le-a cumparat si respectiv vandut in romania...incadrarea ar fi dela10 la 20. Daca le-a vandut pe toate o singura data adica nu este vorba de mai multe acte materiale scapa de forma repetata a infractiunii, ceea ce este bine, si iar este bine daca respectivul este consumator de droguri ceea ce ii atrage circumstante atenuante intrucat sumele obtinute erau destinate asigurarii consumului, consumatorul e puternic influentat de starea de dependenta. Daca isi recunoaste faptele asa cum sunt prezentate in rechizitoriu beneficiaza de prevederile art.320.1 si i se vor reduce limitele pededpsei cu o treime , stiu doua cazuri in care s-au dat pedepse cu suspendare..4 ani sub control judiciar....BAFTA!
in acest caz depinde de cati inculpati mai sunt in dosar de obicei DIICOT-ul cand trimite in judecata face tot felul de grupuri organizate...daca e singur in dosar are noroc se va judeca rapid si poate sa aiba sanse la suspendare daca nu e recidivist..
nu a vindut la persoane straine decit celor de la diicot ,mentionez ca pastilele nu erau ale lui si nu stia ca contin MDMA {asa i sa spus de cel care le detinea
are19ani si nu este recidivist

Editat de moderator simonette12- motiv.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Constituire grup organizat si trafic de droguri- ce se poate intampla in acest caz ? spawn29 spawn29 Buna ziua! am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns! De o saptamana s-a dispus incepererea urmaririi penale \'\'in rem\'\' ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri de mare risc Andreea_Dragomir Andreea_Dragomir Buna ziua , am si eu o intrebare : Ce pedeapsa poate lua o persoana care a fost prinsa in flagrant la un festival de muzica cu 28 de pastile tip extasy , 0,5 g ... (vezi toată discuția)
Droguri canabis THC THC Am fost prins cu 1 prieten de diicot am fost bagat la categoria complice la trafic de canabis .Ce sanse am sa imi iau cu suspendare? si cam cat ar fi? acuma ... (vezi toată discuția)