avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... demisie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

demisie

am o problema.Sunt angajata din martie anul trecut la o firma iar acum vreau sa imi dau demisia ptr ca nu a fost de acord sa ne dea concediile de odihna,cum procedez in cazul aceste?va rog ajutati-ma ptr ca nu am experienta si nici cine sa ma invete cum pot sa imi iau macar banii pe concediu
Cel mai recent răspuns: ionellaa , utilizator 11:49, 3 Martie 2009
va dati demisia, respectati termenul de preaviz, iar in momentul in care va faceti lichiudarea, cei de la salarizare va vor calcula si banii cuveniti pt concediul neefectuat
La incetarea contractului de munca, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani. Prin cererea pe care o adresati angajatorului, solicitati expres acest lucru. Daca refuza sa va achite drepturile banesti, il actionati in judecata si obtineti o sentinta pe care este obligat sa o execute.
Dar, daca angajatul are CIM pe dur determinata si expira exact la data incet.conc.medical si angajatorul nu mai vrea sa il prelungea CIM, iar angajatul nu vrea sa faca cerere de demisie, pt ca intentioneaza sa mai aduca conc.med, sa-i fie platite, ca el sa se poata pensiona medical ???
Ce sa faca angajatorul daca nu mai vrea sa=l tina angajat?...pt ca , pe drept, nici nu prea era un angajat model !!!
#-o astept un raspuns si va multumesc !!
La data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat c.i.m. pe durata determinata, acesta va inceta de drept - art.56 lit.j C.mun. Nici nu este nevoie ca angajatul sa-si dea demisia.
Chiar daca angajatul va aduce un nou certificat medical, durata c.i.m. nu se prelungeste automat.
=D>=D> Multumesc mult, Elis...!!! ma ajuta f mult forum dvs...B-)

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neplatite chyp chyp Saluate, Am 8 zile de condiu pe care firma unde am lucrat nu vrea sa mi-le plateasca. Ce pot sa fac? Cum pot actiona pe cale legala? Ce pot face in aceasta ... (vezi toată discuția)