avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... boala din spital
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

boala din spital

buna ziua!
in urma unei internari in luna mai 2012 la cluj si administrarea unui tratament biologic, in conditiile in care aveam o infectie cu klebsiella in secretie uretrala, dupa doar 3 saptamani eu am ramas imobilizat la pat (nu mai pot merge) si m-am ales si cu o enterocolita cu clostridium difficile care a tinut vreo 5 luni (foarte mult sange). din luna mai si pana in prezent am stat foarte mult in spital. vreau sa va intreb care ar fi demersurile sa dau medicii in judecata, cat m-ar costa si daca imi trebuie avocat. precizez ca dupa aceasta internare am ramas fara servici si eu si tatal meu, deoarece a fost nevoit sa stea cu mine in spital. am cheltuit foarte multi bani cu internarile si am suferit enorm. va rog daca vreti sa ma ajutati, sa ma sfatuiti pentru a-mi face dreptate.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:31, 20 Decembrie 2012
Demersurile nu sunt simple si e bine sa aveti langa dvs. o persoana specializata pe astfel de cazuri-malpraxis. Incepeti cu o sesizare la Colegiul medicilor din judet si cu o plangere penala pentru vatamare corporala. Pastrati toate documentele medicale.
Mai intai faceti plangere la Colegiul medicilor apoi adresati-va unui mediator pentru a incerca sa obtineti despagubiri daca Colegiul da decizie de culpa medicala..
Oricum,este greu de dovedit culpa medicala,doar daca in aceeasi perioada au mai fost alte cazuri de infectie cu aceeasi flora microbiana la alti bolnavi internati in aceeasi sectie
In ce priveste faptul ca tatal dvs si-a pierdut serviciul ingrijindu-va,nu cred ca veti obtine vreo despagubire de undeva.
De fapt pentru ce vreți să dați medicii în judecată? Și care medici?

Cred că cel mai bine ar fi să vorbiți cu un avocat.

Ce anume înțelegeți prin „dreptate” în acest caz? Faptul că cineva se imbolnăvește la un moemnt dat este întradevăr „nedrept”, dar asta nu știu dacă este din cauza medcilor care v-au tratat...
Daca ati fost infectat cu astfel de bacterii aveti imunitatea foarte scazuta. Clostridium difficile poate exista in intestinele oamenilor cu imunitate normala si nu le provoaca probleme. Klebsiella e si ea o bacterie care nu produce probleme celor cu imunitate normala. Ea se mai raspandeste uneori prin spitale, chiar si-n Olanda, nu doar in Romania. In cazul in care ati luat klebsiella din spital ar fi greu de aratat cu degetul vinovatul, de la directorul spitalului, la medici, la asistente, infirmiere si femeia de serviciu. Ma tem sa nu cada magareata pe femeia de serviciu, ca nu prea veti avea ce daune sa primiti de la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagă infectată. spitalul spune că sunt sănătos! misulino misulino In urma cu 3 saptamani am fost operat la un spital de stat din Bucuresti de granulom, dupa ce in octombrie 2017 fusesem operat in acelasi loc (zona inghinala) ... (vezi toată discuția)
Posibil malpraxis Avram Silviu 1 Avram Silviu 1 Am internato pe mama in Spital si din pacate a luat o bacterie intraspitaliceasca.mentionez ca la internare starea de sanatate era buna si la ora actuala este ... (vezi toată discuția)
Malpraxis maruus21 maruus21 Buna ziua! Acum aproximativ 6 saptamani tatal meu s-a internat pentru o saptamana (de luni pana luni_ la Institului de Reumatologie Ioan Stoia Bucuresti ... (vezi toată discuția)