avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!la sfarsitul lui septembrie am avut o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!la sfarsitul lui septembrie am avut o operatie de implant ...

Buna ziua!la sfarsitul lui septembrie am avut o operatie de implant mamar.Dupa operatie am avut 2 drenaje, pe care doctorul mia spus sa le scot cand ajung la 30ml.am plecat cu avionul in tara care locuiesc,am scos primul drenaj la 2saptamani(la medicul de familie),si al 2lea drenaj la 2sapt si 5 zile,Intro zii de vineri.sambata seara am ajuns la urgente,duminica am avut operatie de urgenta,scoatere de implant plus necrotomie,practic miau taiat jumatate din sanul natural,pentru ca tesutul era mort,si partea de jos a sanului sub puroi.am luptat cu o infectie mare in corp din cauza unor bacterii multiresistente.Trebuie sa iau in continuare antibiotice puternice prescrise de medicul infectiolog care imi afecteaza rinichii.ce se poate face in cazul meu?In urma operatiei de infrumusetare,mia fost pusa Viata in pericol,si am ramas mutilata pe Vista.multumesc
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 16:48, 27 Octombrie 2024
Puteti sa formulati plangere penala impotriva doctorului care a efectuat operatia de implant mamar ptr malpraxis.E totusi posibil ca procedura medicala ulterioara (scoaterea drenajului) sa nu fi fost realizata corect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2024
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Apelați urgent la avocat.
Trebuie văzut exact dacă este culpa medicala a medicului sau dacă nu era vreun escroc care nu era medic.
Apoi, avocatul ales va face demersurile necesare.

București 2024
Pe de alta parte , poate sa nu fie vorba nici de malpraxis , nici de vreo vina a unitatii medicale . Inainte de orice operatie , pacientul primeste un formular de consimtamant informat , in care sunt prinse si riscurile unei interventii chirurgicale , riscuri care includ si infectia . Semnandu-l , iti asumi aceste riscuri . Extrem , extrem de greu sa dovedesti o culpa medicala daca nu e chiar strigatoare la cer ( cum a fost , de pilda , cazul Ciomu , sau cea de la spitalul Pantelimon ) . Ca o parere personala , faptul ca pacienta nu s-a prezentat la spital pentru control ( de obicei , la cateva zile dupa interventia chirurgicala ) , plecand din tara , nu este in favoarea ei . De asemenea , un tub de dren se tine cateva zile , cat mai putin posibil , nicidecum 2 saptamani si peste , tocmai pentru ca exista risc mare de infectie . Practic , e o cale deschisa de patrundere a microbilor in interiorul ranii .
La 8zile de la operatie, nu a vrut sami scoata drenajele.in biletul de externare spune ca se scot cand ajunge lichidul la 30-50ml...normal ca bacteriile urca p drenaj, una dintre bacterii este asociata cu infectiile nosocomiale.
Aveți doua variante, plângerea penala care durează ani dar care pune ceva presiune pe dr respectiv sau un proces civil prin care puteți solicita daune morale, dar care se judeca în 2,3 ani spre deosebire de penal care poate sa dureze mai mult pana va ajunge în instanta sau dacă va ajunge.Nu mergeți pe procedura cu plângere la Colegiul Medicilor ada cum își da cu părerea un cetățean pe aici la acest gen de întrebări, e pierdere garantata de timp..

Alte discuții în legătură

Ramburs total/partial tratament in austria+acuzatie malpraxis vaslui Nicoleta Cretu Nicoleta Cretu Buna ziua, [u][b]Detalii despre caz:[/b][/u] In luna februarie 2009, pacientul (tatal meu) a acuzat dureri abdominale, s-a prezentat la medicul de familie ... (vezi toată discuția)
Malpraxis la chiuretaj. ce șanse am într-un proces deschis împotriva medicului? Roxana I. Roxana I. Buna ziua numele meu este Roxana . Am facut acum 3 saptamani un chiuretaj din nefericire au apartut complicatii , in sensul ca , cand au incercat sa absoarba ... (vezi toată discuția)
Caz de malpraxis medical galcsb galcsb Iata cazul: O ruda din familie (30 de ani) naste prin cezariana.Dupa ce iese din spital cu bebe,la o saptamana are dureri in zona abdominala,colici ... (vezi toată discuția)