avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa pentru firmele de cablu/TV
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa pentru firmele de cablu/TV

In ultimii ani s-au tot inmultit firmele furnizoare de servicii internet, TV, telefonie.
Problema este ca toti dau gauri in interiorul scarilor, isi trag manunchiuri de 'mate' pentru servicii si chiar pentru alimentarea echipamentelor.
Care este metoda legala pentru a-i face sa cotizeze o taxa catre asociatie ?
Pana la urma acolo e un spatiu comun de care abuzeaza aceste firme.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:09, 20 Decembrie 2012
In mod garantat respectivele firme au primit un acord de principiu de la asociatie pentru a-si instala firele acolo. Nu vine nicio firma peste noapte de capul ei!
Si mai este ceva, dupa instalarea cablurilor, cineva din asociatie a semnat si un proces verbal, daca nu ma credeti duceti-va la firmele respective si verificati.
De regula, aceste firme ofera abonamente gratuite presedintelui sau persoanei care semneaza asemenea hartii si spun asta din propria experienta, cand m-am dus si am facut cerere scrisa (fiindca aveam niste banuieli) si am primit raspuns destul de detaliat - presedintele daduse acordul si avea abonament TV si internet gratuit! Am avut de grija ca dl presedinte sa intre in normalitate si sa plateasca ca toti ceilalti si sa inteleaga ca partile comune nu sunt mosiile lui masa si tasu!

Ca si cotizatie lunara, va spun cazul nostru:
- upc - plateste lunar o suma simbolica, dar e ok
- rds - nu vrea sa dea nimic; ni s-a spus sa apelam la instanta daca vrem ceva!!! dar sa tinem cont ca ei au abonati in bloc si sa nu umblam cu prostii ca ne dau ei pe noi in judecata!!!

In situatia la care ma refer stiu sigur ca nu a existat vreun acord intre asociatie si vreuna dintre firme. Care ar fi primul pas pentru a-i face sa contribuie la fondurile asociatiei ?
Pentru ca am intentia sa reglementez si eu acest aspect, din informatiile gasite pana acum, trebuie facuti urmatorii pasi:
1. sa verificam daca furnizorul sau furnizorii prezenti in imobil sunt sau nu autorizati
2. daca acestia detin sau nu acordul asociatiei de proprietari pentru instalarea echipamentelor in imobil
Daca cele doua verificari ne ofera un raspuns afirmativ, nu ramane decat sa tratam incheierea unui contract pentru plata unei chirii pentru spatiile utilizate si pentru curentul electric (eventual) consumat. de aparaturile lor (din informatiile culese pana acum, pare destul de greu sa obtinem ceva dar...)
Daca furnizorul nu este autorizat, acesta poate fi reclamat la ANCOM iar daca este autorizat si nu detine acordul asociatiei de proprietari poate fi dat in judecata pentru incalcarea dreptului de proprietate.
Mai multe detalii si o discutie similara, gasiti in linkurile de mai jos:
[ link extern ]
www.avocatnet.ro/content/for...
Sper sa rezolvati si poate revenim cu rezultatele incercarilor noastre de a-i obliga pe altii sa intre in legalitate.
L.C.
Multumesc.
Va voi tine si eu la curent cu situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce bază își amplasează furnizorii de internet echipamentele în spațiile comune ale blocului, consumând curentul electric plătit de membrii asociației? dumitrucera dumitrucera Pe ce baza, furnizotii de internet, isi ampalseaza echipamentele in spatiile comune ale blocului, conectandu-se si la prizele de curent electric ale ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere cu upc cf legii 230.2007 si hg 1588/2007 coryzalia coryzalia Buna ziua, Sunt presedintele unei asoc. de proprietari si am descoperit printre actele asociatiei un \\"acord\\" cu UPC - acceptat si semnat de catre fostul ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)